Alighogy elkezdődött ez az év, Áronunk fogsora teljes lett. A két nagytesója hol kieső  - hol kibújó fogai mellett akár azt is gondolhatnánk, hogy neki van a legtöbb foga. Ám nagyon meglepődtünk a napokban. Hogy min?

Az egész úgy kezdődött, hogy Andorunk szokás szerint szuperhős szerepben érezte magát, épp Batmankedett (juj de ronda így leírva), és épp azt mondogatta, hogy neki batman foga van. Merthogy a második helyen lévő metszőfoga milyen éles. Mondja is az apja, hogy Adrikáé nem ilyen. Itt kicsit össze is zavarodott, hogy ez tejfog, vagy csontfog, mondtam, hogy ez még tejfog. Aztán szájbanézés, -  ő már engedi  - és döbbenet: ez bizony szemfog. Andornak jobbra lenn 4 foga van, ami kiesett elől az már kinőtt, tehát a második metszőfog hiányzik. Kicsit elkerekedett szemmel néztem, valahogy nem emlékszem hogy eggyel kevesebbszer lett volna emiatt álmatlan éjszakánk, illetve a babanaplókban (mert van belőle kettő, ezen a virtuálison kívül) is szépen napra pontosan be van vezetve, hogy mikor bújt ki. Na ezt hogy csináltam????

Na akkor nézzük egyeske fogait: neki mi hiányzik?  Csak a bal felső kettese nő, de lenn is fenn is van 6-6 foga, oldalanként, azaz 24  fogacska büszke tulajdonosa. Megdöbbentő, hogy mikor nőhettek ki, mennyire nem éreztük, vettük észre, az első fogacskák kibújásához képest ez teljesen észrevétlenül lezajlott.  De vajon mikor????

Olyanról már hallottam, hogy tejfog nem cserélődött, de ilyenről, hogy egy fog hiányzik (és nem a bölcsességfog) még nem.

Szerző: gneke  2010.01.19. 14:29 Szólj hozzá!

Címkék: andor fogzás

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr201684698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása