Mindenkivel történtek jó dolgok – velem,hogy túléltem.

Haladjunk sorjában!

 El sem hiszem, hogy már egy hónapja volt a majális, majd az Anyák Napja, amit oviban, iskolában ünnepeltünk, hónap végén a ballagás és egy kirándulás, amiről már volt szó e blogban.

Közben Andorunkat három alkalommal vittük még a nevelési tanácsadóba, ahol befejeződött a diszlexia prevenciós foglalkozás sorozat. Teljesen meg vagyok nyugodva, a fejlesztő pedagógus szerint minden rendben van-lesz, kötelességtudó gyermek, nem lesz probléma az iskolában vele. Mellesleg néhány betűt is megtanult a foglalkozásokon és a tanult betűkből álló kétbetűs szavakat össze is olvassa. Minden alkalommal kapott feladatsort, amit következő foglalkozásra megoldva kellett vinni, hasonló feladatsor volt, mint az első osztály első két hónapjában amiket majd tanulni fog – előkészületek íráshoz, olvasáshoz.

 Iskola…igen az első szülői értekezlet itt is eljött. Nagyon szimpatikus tanító nénikkel, szerintem szeretni fogja őket Andorunk is. Ugyanaz az iskola, ugyanazon tagozat, de más tanítónők, mint Adrikánál, ezért rögtön feltűnt, hogy más bevásárlólista van, mint a tavalyi, kicsit más délutáni programok is várnak rá, mint Adrikára – ezek közül legjobban nekem az tetszik, hogy tanulnak majd tűzzománc technikát, és igaz elsőre megijedtem, hogy a fiúkat is érdekli-e, de kiderült, hogy igen, nagyon szeretik a fiúk is.

 Adrikát két alkalommal vittem fogászatra, szerencsére semmi baj, - mindössze megelőzésre hogy ne is legyen. A „beavatkozás” neve barázdazárás – őszintén szólva pár hónapja a védőnőtől hallottam először róla, hogy van ilyen, Adrikáékat pedig iskolafogászaton szűrték és a fogorvos is ráírta a kezelőlapjára, hogy javasolja – reméljük később sem lesz ebből gond, mert hallottam olyan esetről, hogy rosszabb, mint ha nem lett volna megcsinálva.

 Közben múlt héten volt a zeneiskolában a felvételi, előképzős osztályba jelentkezett két nagyobbik gyermekünk. Adrika maximális pontszámot ért el, ő szeptembertől zeneiskolás, Andornak javasolták, hogy egy évet várjunk még, mert kicsit dörmögős a hangja, és hátha az iskolában az énektanárnő majd el tudja mozdítani a hangját, tehát egy év múlva mehet ő is. Hangszíne szép, és szerintünk az ütemérzékével sincs semmi baj (erről ismét meggyőzödtünk a ballagáson a katonás játékon).

 Szintén e hónapban jelent meg a munkahelyünkön a kiírás, hogy az idén milyen nyári táborokra lehet jelentkezni. Kisebb fajta logisztikai szervezést igénylő feladat volt a következők figyelembe bevételével: elsősorban az, hogy melyik héten érnek rá, melyik tábor érdekli őket, ez előbbi két dolog egyezik-e, mert nem minden tábor van minden héten, van amelyikből 6 turnus is van, de van, amelyikből csak egy. És ha mindez össze is jött, hát hiába népszerűek vagyunk, 5 ismerőssel kellett még egyeztetnünk, hogy lehetőleg egyszerre menjenek a gyerekeink. Az egyik Adrika osztálytársa és legjobb barátnője, két másik barátnő kislánya Andornak lesz leendő osztálytársa, tehát szeptemberig tudnak valamelyeset ismerkedni )ezek közül az egyiket ismeri Andor, említettem régebben, hogy már egymás terhességét is figyelemmel kísértük Ágival az anyukával, majd a leendő osztálytársakat gyakorlatilag 2 naposan már láttuk a kórházban, ahol születtek,  a másik osztálytárs anyukája pedig táncolt a lagzinkban, mint a menyasszony egyik legjobb barátnője…). Negyedik ismerős a férjem főnöke, kinek kislánya szintén iskolatárs, bár nem osztálytárs, Adrikától 8 nappal fiatalabb és nem mellesleg a zeneiskolát is egyszerre kezdik el…Ötödik ismerős pedig a barátnőm, akinek gyermekei most először jönnek táborba és örülnek, hogy lesz ismerősük. Hogy milyen táborok és mikor, arról majd később, ha mennek, írok,

 Véget ért az ovis angol is, pár hónapos tanulásuk eredményét múlt hét kedden mutatták be a szülők előtt az ügyes nagycsoportosok.

 Apa születésnapja múlt héten volt, gyermekeink hasonló lelkesedéssel készültek, mint múlt hónapban az enyémre. Én teljesen naívan és minden hátsó szándék nélkül megjegyeztem, hogy jövőre kerek évet ünneplünk, mire apa szólt a gyerekeknek, hogy azért anyátok is öregszik. Születésnapi ajándékként neve elé került két betű, tavaly január óta élhetne ezzel a jogával, de most változtatott csak nevet, mégpedig azért mert lejárt az a személyije, amit még 14 éves korában kapott és azóta hosszabbítgatva volt.

 Közben készültünk a ballagásra, versek itthoni átnézése, Adrikának évvégi záródolgozatok, fodrászatok, sűrű pénztárcanyitogatás (ajándékok, ünneplő ruha, nyári ruhatár amit lehet használni sem tudunk idén).


Áronunk mindeközben elég intenzív fejlődést mutatott. Kicsit visszafelé megyek, születésnapján leszereltük a rácsot az ágyáról, azóta éjszakánként egyre gyakrabban köztünk köt ki, minek következtében én egyre kevésbé vagyok kipihent. Arról talán be sem számoltam, hogy hónapok óta eléri a kilincseket, tehát gyakorlatilag akadály a házban nem létezik számára. Volt egy rosszétvágyú és egy elég dacos időszak is Áron e hónapjában, olyan igazi földhözdobálós, csak az nyugtatott, hogy talán ilyenkor is működik a fejlődési ugrás jön teória. Úgy néz ki ezt a programdús időszakot választotta ki, hogy szobatisztává érjen – no nem egészen, és főleg csak anyukáméknál működik, de mindenképp nagy ugrást tett e hónapban.  Remélem a júniusunk valamivel nyugodtabb lesz és többet tudok vele foglalkozni és esetleg teljesen szobatisztává érik, mégha csak nappalra is. Egy hónap múlva meglátjuk.

 Oviból egyelőre elutasító határozatot kaptunk, helyhiány miatt nincs felvéve, de márciusig még annyi minden történhet. Már csak a szobatisztaság hiányzik és gyakorlatilag óvodaérett a gyermek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: gneke  2010.06.01. 22:30 3 komment

Címkék: család apa iskola fejlődés tábor óvoda nyári andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002049332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.06.07. 12:24:51

Gratula a 2 betűhöz:)
A gyerekek pedig még mindig szépek:) Áron is milyen nagy már!!!

gneke 2010.06.07. 12:33:58

@PBea: Köszönjük;)
Áron olyan sokat nőtt mostanában, egyre "gyerekesebb", de Matyival sincs ez másképp, ahogy nézem:)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.06.09. 09:04:09

hajaj... fejben már fogalmazódik a kétésfeléves bejegyzés, melynek központi része Matyi "igazi kisfiú"-vá válása:)
süti beállítások módosítása