Nem volt könnyű, de sikerült: mindkét iskolásunk összes szeptember elsején szükséges dolga elpakolva, mégpedig úgy, hogy marad szabad kéz is:-)

Iskolatáska tartalma: összes tankönyv, szám szerint, gyerekenként kb 13  - Adrikánál még nem érkezett meg az angolkönyv (2 db), de csak matematikát, magyar nyelv és irodalmat, környezetismeretet tanulnak, illetve éneket amiből tankönyv is van - ezek és a hozzátartozó füzetek az iskolatáskában. Illetve tolltartó, néhány csomag írólap, és a bizonyítvány, mint első nap leadandó dolog.

És van egy-egy  külön szatyor (gyermekenként egy), igaz xxl méretű, abban található az A/3-as rajzgyűjtő, benne az A/3-as és A/4-es rajzlapok, tornafelszerelés külön tornazsákban, rajz-technikafelszerelés ovis tornazsákban (Andor), illetve cipősdobozban (Adrika), valamint az állandó tisztasági felszerelés zsákban (pohár, törölköző, műanyagkanál) és a beadandó dolgok (wc papír, papírzsebkendő, folyékony szappan, szalvéta). Igen, mindez egy szatyorban. Terveim szerint amíg be nem csengetnek az udvaron leszek a gyerekekkel, de ha tudok beosonok mindezzel a tantermükig. Addig ugyanis csak az elsős gyerekeket és csak az első tanítási napon kísérhetik el a szüleik. Hát, most nincs elsős gyermekünk.

2 nap  múlva becsengetnek.

"Forgattam" a könyveket, csomagolás közben és utána. A másodikos nem újdonság, azzal tavaly már találkoztam. Kíváncsi voltam a harmadikos környezetismeretre, amiről tanítónéni azt mondta viszonylag nagy az ugrás a másodikos anyaghoz képest, jóval nehezebb. Hát...igen. Pedig emlékszem, mi is ilyesmit tanultunk, és nagyjából ennyi idősen, mégis olyan nagyon mai a megfogalmazás. Mi van a képeken, beszélj róla - energiafajták, kölcsönhatások - igen, a későbbi fizika, biológia, kémia, földrajz alapjai, ez világos. Szerencsére ugyanaz a tanító néni tanítja aki elsőben, másodikban, biztos nagyon játékos lesz, és érthető, meg valahogy reálos beállítottságú szülők gyermekeként (ők is azok lesznek, jelenleg úgy tűnik) biztos nem is lesz gond, eddig sem volt, a kitűnő jegy nem arra utal, de azért lesz mit tanulniuk, tanulnunk. Így 20 évvel az érettségim után van még 10 évem a következőig...

Az angolkönyvre kíváncsi vagyok, remélem hamarosan megérkezik, eddig ilyen még nem volt, hogy könyv nem lett volna időben. Már mióta a gyerekeim iskolások, persze velünk előfordult ilyesmi. A világ mégsem változik, emlékszem valamikor felsős koromban volt egy tanév, mikor a naplók nem lettek kész szeptemberre. Akkori kedves magyartanárnőm regélt róla, hogy ez van, mintha nem lenne minden évben szeptember és nem kezdődne új tanév, hát akkor épp napló nem volt. Azért persze jegyet kaptunk, a tanárok a saját kis füzetükbe bőszen jegyezték a feleleteink eredményét.

A héten egyébként szabadságon vagyok. Mint régen, apa dolgozik, én itthon a gyerekekkel. Most olyan igazi szabi van, igaz hogy közben egy burkoló dolgozik a fürdőszobánkban, de ennek örömére nem kell takarítanom sem (minek). Játék, kirakózás, biciklizés a program. Áronnak apa tegnapelőtt felszerelte a bicajára a pótkerekeket, aznap még csak gyakorolta a nagykerekes bicajozást, óvatos volt, tegnap már úgy kellett futnom utána! Áron pedig hétfőn kezdi meg a következő évet az oviban, egyelőre nem várja meg úgy képzeli hogy nem kell neki odamenni, de remélem nem lesz gond az újrakezdéssel.

 

Szerző: gneke  2011.08.30. 13:03 Szólj hozzá!

Címkék: iskola szünet andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr333190450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása