Igaz, hogy a jövő héten esedékes újabb szabadságig két és fél hetet dolgozunk-dolgoztunk, de ez most a nyaralásos feltöltődés után igazán nem visel meg minket. S bár a családi házban mindig akad munka, felújítás, az, hogy a délutánok javarészt kettesben telnek sokat könnyít. Ugyanis két iskolásunk még mindig nyaral mamánál, a kicsike pedig hétközben szintén nyaral másik mamánál-papánál. Őt hétvégére hozzuk haza, illetve a hét közepén, szerdánként aludni, mert hiányzik neki a kicsi szobája, a játékai és remélhetőleg mi is.

Pedig ő is szeretett volna a nagytesókkal maradni. A hazafelé út első fele telt el sírva, mert ő maradni akart. Hát igen. Ha mondjuk maximum 100 km távolságról lenne szó, nem 360-ról akkor talán benne is lettünk volna, de így elég nehéz lenne kivitelezni ha hirtelen eszébe jut, hogy jönne haza. Na és nem is egy hét távollétről van szó, hanem kétésfélről.

Ami szombaton letelik és alig várom, hogy jöjjenek haza!

Aznap megünnepeljük családi körben Adrikát, aki jövő héten 10 éves lesz. Nagylány. Hazajöttünk, a nyaralásos fényképeket átmásoltam a számítógépre, írtam neki, hogy majd küldök át, mentse le mama gépére is, tegyen fel belőle a FB-ra is. Igen, megengedtem neki. Nem is tudom miért gondoltam, hogy kell ehhez neki segítség, de mondtam, hogy ha valamit nem tud hívjon. Hát nem kellett, megoldott mindent maga. Én még ezen mindig csodálkozom, pedig már rég nem kellene. Hihetetlen milyen értelmes generációk nőnek fel, tényleg ezek a mai gyerekek olyan fogékonyak az új dolgok iránt.

Ja. Áronunk. Ha már a két héttel ezelőtti hazaútról volt szó, megemlítem, hogy ezerszer hangzott el a mikor érünk már haza kérdés. Ez eddig nem szokatlan. Mikor már tényleg közel voltunk, volt egy tábla, 60 km-re voltunk akkor még a városunktól. Mondtam, hogy 60 km, számoljon el hatvanig. Elszámolt, segítséggel, mert a tizesváltásoknál még elgondolkozik, Aztán mutattam hogy mennyi egy km. A km táblát. Hogy mire hazaérünk 60 ilyen jön még. Aztán számoltuk. De úgy, hogy mondtuk a táblán lévő számot. Teljes döbbenet, hogy háromjegyű számot el tud olvasni, persze itt az első számjegy ugyanaz volt, de akkor is, látom, hogy érzi a lényegét. Legalábbis néhány szám után rájött a technikájára:-) Aztán anyukámék mesélték, hogy a buszon a 31-et tizenháromnak olvasta, valamit sejtett, hogy milyen számokat kell használni hozzá.

Néhány kép, kihagyhatatlan, a nyaralásról:

Visegrád:

Visegrád mix.jpg

Esztergom:

Esztergom mix.jpg

Szentendre:

Szentendre mix.jpg

Tata-Tatabánya:

Tata mix.jpg

A filmparkban:

Korda mix.jpg

Balatonon:

Balaton mix.jpg

Szerző: gneke  2012.07.23. 18:40 2 komment

Címkék: család szabadidő nyári Visegrád

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr414673460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2012.07.26. 08:17:19

Jó képek:)

Nálunk most Máté van Anyukámnál, de Milán is nagyon ment volna, ő is sírt, és azóta is mondogatja, hogy mikor megy ő is Klárimamához:) Őt csak azért nem engedtem, mert busszal fognak visszajönni, és a 3 órás buszutat nem tudom mennyire bírta volna.

gneke 2012.07.26. 23:34:42

@PBea: Igen, az elég hosszú még nekik ahhoz, hogy nyugodtan megüljenek, türelmesen végigvárják a megérkezést. Bár nálunk Adrika 3 évesen jól bírta a Debrecen-Bp vonatozást. Igaz, egyszer oda-egyszer vissza, nem rendszeresen.
Ja, és az sem mindegy mennyi ideig vannak távol.
Nekünk tavaly 2 hétig maradtak, most 3 hétig és úgy tűnik ez már kicsit sok volt. Bár nem rosszalkodtak, de érződött mama elmondása szerint és az ő hangjukon is, hogy már nagyon vágynak haza. Az utolsó hét nehezebb volt.
süti beállítások módosítása