Jól kezdődött, ünnepléssel, családi körben szülinappal, a 9 szülinapi gyertya mellett az egy darab adventit is meggyújtva.

Hétfőn szabadnaposak voltunk, nyugodtan készülődtem a Mikulásra;) és a Karácsonyra. Igen, csomagolás...És még egy kis rendelés. Történt bizony, hogy Andorka névnapjára egy olyan játékot kapott, ami már megtalálható volt itthon. Tavaly, ajándékba. Az a fránya LEGO, pedig de sokkfélét lehet kapni. Még szerencse, hogy névnapjára kapta és nem karácsonyra, akkor kellemetlenebb lett volna. Így aztán kezdődött a hét azzal, hogy új játékot kapjon, mégsem lehet, hogy ajándék nélkül marad szülinévnapra illetve felkutatni és meginterjúvolni a hasonlókorú fiúgyermekkel rendelkező ismerősöket, hogy ki szeretne Star Warsos legot ajándékozni a közelgő ünnepeken? Szerencsére a héten elkelt a játék és lett helyette új, amit a net elé ültetve a fiúgyermeket együtt választottunk ki, hogy olyan legyen ami még nincs itthon. Meg is érkezett, össze is van állítva.

Legoból nincs hiány itthon, mindhárman adventi naptárként is azt kaptak, igen, lehet kapni annyifélét, lányosat, kisfiúsat, nagyfiúsat.

A hét egyik fénypontja talán nálunk is a Mikulásvárás volt - jött is oviba, iskolába, itthon, mamáékhoz, munkahelyre a felnőtteknek (egymásthúzós játék volt a tavalyi nagy sikerre való tekintettel és ismét nem sikerült kitalálnom ki volt az én Mikulásom, csak tippelni tudok, jó ez így), és érkezett a munkahely jóvoltából a gyerekeknek is. Hát, ez egy külön sztori. A n agy országos munkanap, a 15-e a mi munkahelyünkön átkerült 8-ra...15-én ugyanis a vállalati kariparti lesz, amire egyébként nem megyünk, de ez mindegy. A gyerekek mikulásműsora hónapokkal előre le lett szervezve, viszont a munkanap áthelyezést alig két hete találták ki...Hogy ennek lett-e a következménye vagy többen megunták már a tülekedést ami  a színházban szokott lenni, nem tudom, de most jóval kevesebben voltak a műsoron. Érthető, hisz aki el tudta hozni a gyermekét, annak szabadnapot kellett kivennie. Érdekes volt a műsor, a szokástól eltérően nem a színház egyik idei évadban futó gyermekelőadását láthattuk hanem egy zenés versekből összeállított műsort, egy erdélyi költő verseiből (Kovács András Ferenc, bevallom nem ismertem, talán Cucka igen). Az előadás címe Csillagszél  - nekünk tetszett. Adrikának kicsit unalmas volt, Andoron kifejezetten láttam, hogy érdekli és közreműködik és beleéli magát az előadásba, Áronkának talán egy idő után szintén unalmas lehetett. Érdekességként most közel ültünk le a színpadhoz, földszinten, negyedik sorban, középen, csudajól láttunk és látszódtunk, szemben az előző években megszokott emeleti páholyoktól, aminek annyi előnye volt és több sem, hogy unalmas előadás közben lehetett aludni, illetve pisilős gyermeket wc-re vinni. Most ez utóbbitól tartottam kicsit, szerencsére megúsztuk szárazon. Nem kicsik már, na.

Hogy ne legyen ennyire unalmas a szombatunk és használjuk ki, hogy szabadnaposak vagyunk, délután volt Adrikáék hegedűkoncertje. Jól sikerült, (apa megjegyzése: ahhoz képest, amit néha otthon hallottunk!), lélegzetvisszafojtva figyeltük és hallgattuk az előadásukat. utána egy kis bevásárlás és végül hazaestünk épp 1/2 8-ra. Eltelt a szabadnapunk.

Ma délután újabb gyertyát gyújtottunk az adventi koszorún és én végre megállapíthattam, hogy kezdünk tudni ünnepelni, együtt, ötösben. Szép napunk volt.

 

Szerző: gneke  2012.12.09. 23:45 2 komment

Címkék: család ünnep szabadidő mikulás advent hegedű andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr914956976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2012.12.12. 10:04:52

de jó, hogy el tudtad cserélni a legot :-) emlékszem, nekem volt ilyen gyerekként, hogy ugyan azt 2 szer megkaptam, nagyon rossz érzés :-( a star wars nálunk is menő, az unoka tesóknál, tavaly mi is azt küldtünk Nekik :-)

gneke 2012.12.12. 21:49:44

@Napocska77: Mivel Andor nem olvassa a blogot, ezért elárulhatom mi az igazi szerencse...két ugyanolyan típusú lego várta sorsát, hogy az egyiket szülinapra, a másikat karácsonyra kapja meg. Ha éppenséggel nem ezt adom oda, hanem a másikat és karácsonykor maradunk benne a pácban...na, akkor lett volna igazán kellemetlen! Sem elcserélni (eladni) nem tudtam volna Karácsony után, és ráadásul az ünnepet is tönkretette volna a csalódottság. Rossz érzés volt ez ünnepeltnek, ajándékozónak egyaránt.
süti beállítások módosítása