Még a szünet előtti szerdán történt, hogy Áron csoportjában nyílt napot tartottak a szülőknek. Mivel várható volt, hogy elhúzódik akár 11 óráig is így a szabadság mellett döntöttem aznapra.

A foglalkozások elejét viszont rögtön kihagytuk, mivel tornával kezdtek és a pár nappal előtte ért baleset miatt ezt nem tartottuk jó ötletnek, egyébként óvónő sem. Így csak 9 óra utánra érkeztünk meg, mire a reggelivel végzett a csoport. vagyis így terveztük, de elhúzódhatott a torna mivel mire leértünk még tartott a reggelizés. míg átöltözött csodájára jártak a szülők és az ovistársak a szeme alatti sebnek és faggattak hogy mi is történt. Áron meg boldog volt, hogy ő rajta volt a neten, mert a tesója őt lefényképezte és megosztotta a képet. Bravó, ebből sem fog tanulni.

Na de a foglalkozásokról. Rögtön egy kis mozgásos játékkal kezdődött, ami szerintem arra volt jó, hogy ott a csoport szobában is feloldódtak a gyerekek, nem pedig rögtön feladatokat oldottak meg. A "tudásuk átadása" környezetismeret formájában kezdődött - mintha Adrika ötödikes természetismeret könyvét láttam volna magam előtt - honnan lehet tudni, hogy tavasz van, mik a jelei. Majd valahogy áttértek arra, hogy melyik állat kel fel ilyenkor azaz fejezi be téli álmát. eljutottak a csigáig, majd egy csigás verset mondtak el előbb együtt, majd "méhecske nyelven" ami azt jelentette, hogy minden szótag helyett a züm szavacska hangzott el. Utána ismét elmondták együtt a verset, de minden E hang elhangzásakor tapsolniuk kellett.

Aztán gurult a plüss dobókocka, és akihez gurult az kapott egy kérdést, pl a dobott számnak melyik a kisebbik páros szomszédja, nagyobbik szomszédja ilyesmiket. Végül dobókocka nélkül (nyilván) egészen 10-ig sőt felé is eljutottak, pl Árontól azt kérdezte óvó néni, hogy a 12-nekl melyik a kisebbik páros szomszédja.

A matematikával kombinálódott a következő feladat is. Nyelvtörőket tanultak mostanában. Óvó néni kezében lapokat tartott, rajta egy-egy "hívóábra", amiből ki kellett találni melyik nyelvtörőről van szó. Volt például a bögre, ami a sárga bögre görbe bögre mondatra utalt. Azt elmondta aki kitalálta, majd óvó néni az egyik szót kiválasztotta, mondjuk itt a bögrét amit el kellett tapsolni, szótagolva és megmondani hány szótagból áll. Majd a szekrényen volt egy kisvonat rajza 4 vagonnal és amennyit tapsolt- itt kettőt - abba a vagonba kellett a bögrés rajzot tenni. Volt vagy 12 ilyen kép, ami így bekerült a vagonokba. Utána jött  az a feladat, hogy relációs jeleket kellett elhelyezni aszerint, hogy hol van több, kevesebb, majd jött a variálás, hogy átpakolta a jeleket óvó néni és annak megfelelően kellett levenni, felrakni ábrákat. Ügyesen megoldották a gyerekek. Mivel matekos agyam van, nekem legjobban az tetszett, mikor az egyik vagonban volt 3 a mellette lévőben 5 ábra és egyenlőségjel került közéjük - tedd igazzá, és a kiválasztott kisfiú úgy oldotta meg, hogy az ötös kupacból egyet áttett a hármas kupacba. Szerintem szenzációs megoldás. Erről a kisfiúról egyébként igencsak megváltozott az ítéletem. Ő ugyanis borzasztó eleven, rosszaságával áronra elég rossz hatással van, egymásra néznek és már rosszak. na, most láttam az elevenség okát. Végig a leggyorsabb volt, ha mások nem tudták rögtön a választ már mondta volna, ő volt az egyik alkalommal aki súgott és beárulták.. Azt hiszem unatkozik már ő is. 7 éves...

Volt olyan feladat is, hogy dobókockát dobott valakinek az óvó néni és feltett egy kérdést amire válaszolnia kellett - mikor születtél vagy hol laksz vagy hogy hívják az anyukádat. Volt olyan feladat is, amit bekötött szemmel játszottak, de olyan is, hogy valakit kiküldtek a csoportból és mikor bejött ki kellett találni, hogy ki rejtette el a háta mögé a labdát.

Nagyjából ügyesen szerepelt mindenki. Azért látszik egy röpke órás foglalkozáson is, hogy ki az akinek "vág az esze", vagy ki az aki kevésbé gyors. A gyerekek sem hazudtolják meg magukat, voltak árulkodások - az egyik válaszolt a kérdésekre jól, majd a kör másik végégből megszólalt valaki, hogy nem is ő mondta, hanem xy súgta neki. és végül a mostani kedvenc angry birds figurákhoz is kitaláltak egy játékot, amit muszáj volt eljátszani :-) Ez viszont nagyon tetszett, hogy ennyire tudják az óvónők kezelni ezt a legújabb mániát, hogy mindenki egy-egy ilyen figurával jár mostanában oviba és ha már játék kapcsolódik hozzá már legális is lett :-)

Foglakozás végén kaptunk egy kis húsvéti ajándékot - tojáshéjba fűmagot vetettek, ki is bújt és egy kis papír kosárkát is. Majd mentünk koradélután a tesókért a suliba és még aznap elutaztunk a mamához. A tavaszi szünet ott telt, tegnap jöttünk haza. Holnap én már dolgozok, apa viszi Áront varratszedésre. Gyakorlatilag nem látszik már szinte semmi a balesetből.

Szerző: gneke  2014.04.21. 19:39 Szólj hozzá!

Címkék: húsvét szünet óvoda áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr136066867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása