Áronnak a reggeli sírások három hétig tartottak. Aztán jött egy szombati nap, amikor az oviscsoporttal kirándulni mentünk. Lillafüredre, Diósgyőrbe. Így az idén mi már másodjára voltunk ott, mert májusban a családdal is arra kirándultunk,most viszont ovisgyerekekkel teljesen mást néztünk, láttunk. Már az is olyan jó volt, hogy ilyen messzire mennek és így szülők is jöhetnek. Először úgy volt, hogy anyukám megy vele, mert apa is épp aznap kirándult a munkahelyi osztállyal és úgy gondoltam, hogy jó lesz nekem a nagyokkal otthon, de Áronka velem akart kirándulni:-) Többen is megkérdeztük, hogy nem mehetünk-e hárman, négyen egy családból, míg végül egy nagyobb  buszt rendeltek és mehettünk többen is. Végül Andor jött még velünk. Korán keltünk, kisvonatoztunk, pisztrángokat néztünk, Fazola-fesztiválba csöppentünk, kézügyeskedtünk, vízesést néztünk, cseppkőbarlangot néztünk, és végül a megújult diósgyőri várban lovagi bemutatót néztünk. És persze a végén hazabuszoztunk és jól elfáradtunk.

Ha ősz, akkor nem csak kirándulás, hanem közös főzés is Andor osztályával. Bográcsozás a Nagyerdőn, szintén ugyanazokkal a szereplőkkel a családból, mert Adrika nem akart jönni, apa pedig 20 éves egyetemi találkozóján volt Szegeden. Andor osztályfőnöke nemcsak a szülőin volt szimpatikus és az elmúlt hetekben kialakult kép alapján, hanem a valóságban is nagyon közvetlen volt, úgy érzem odafigyel a gyerekekre, és nagyon remélem hogy ez az érzésem nyolcadik végéig kitart majd. Az általa tanított tárgyakból - magyar, történelem elég vegyesen mutatkoztunk be. Történelemből már felet is, dolgozatot is írtak, két ötös a hozadéka. Helyesírásból hozta a formáját, nem gond, jár felzárkóztatóra, így legalább nem én foglalkozok vele, hanem a szaktanár 8ezt hiányoltam négy évig...). Irodalomból is jó jegyei vannak, honismeretből egyelőre nincs jegy.

Igen, időközben az első szülőik is megvoltak. Én voltam az Andorén, apa az Adrikáén. az a kevésbé izgalmas, bár most ott is volt egy-két érdekesség. Mivel már hatodikos(!!! mikor lett ekkora?), így már továbbtanulásról is szó esik. Páran szeretnének hatosztályosba menni, köztük Adrika is az egyik legerősebb középiskola legerősebb tagozatára. Már jár is felkészítőre, pár hónap-félév és izgulhatunk érte is. Komolyan, el sem hiszem, hogy itt tartunk, nemrég olvastam vissza az ovis ballagásos írásom, azt mikor megtudtuk, hogy felvették iskolába...

A héten oltást is kapott (talán Di-PEr-TE, a kiskönyv bennmaradt). Hamarosan kapnak egy újabbat. Hétfőn ellátogattunk a doktor nénihez is, a közelmúlt orvosi papírjaival, mint pl szemészeti, allergológiai, és Áronnak is volt még egy, szóval volt mit rögzíteni a gépben az aszisztensnek.

Délutánjaink betáblázva, zene, röplabda a suliban, angolórák, felvételi előkészítő. Adrika számára az első önálló közlekedés megkezdődik, sőt meg is kezdődött, Andorral a zenesuliba hetente egyszer önállóan mennek, a gimibe pedig az osztálytársakkal fog menni.

Áronka tegnap tudta meg, hogy megint bekerül az ovis tornaversenyen a csapatba. Nagyon boldog volt ettől, de én is örülök, lekötik az energiáját. A csoporttal is jönnek-mennek  több helyre, van program. Ma hallottuk, hogy többnapos, "ottalvós" lehetőség is lenne ebben a tanévben, talán Hortobágyon, erről még beszélni kell, mert egy erdei iskola (óvoda?) pénzben sem olcsó, többnapos kirándulás esetén az étkezést, alvást megoldani - de az ötlet jó, örülök, hogy ilyen kezdeményezőek és bátrak az óvónők. Pénteken őszi nap lesz az oviban, mint minden évben eddig, lehet megint kreatívkodni.

És közben készülünk az iskolába. Szülőin már kérdezték, de fogják még, hogy kinek a testvére szeretne most iskolába jönni. bízzunk benne, hogy sikerül, bár van már időpontunk egy másik iskolába is - ott nincs nyílt nap, hanem hármónkat várnak, egy tanítónő a gyerekkel foglalkozik, az ig.h. pedig a szülőknek mutatja be az iskolát. De az egik körzetesbe, amelyik a négy közül szóbajöhet nálunk szintén tudjuk már a nyílt nap időpontját. Tehát nem bízzuk egy iskolára a dolgot, bár reménykedünk.

És a szerelem...Áronunk csoportjában van egy kislány akinek tetszik Áron. "képzeld anya, Timike meg akart puszilni és sikerült is neki!". Nem tudjuk meggyőzni, hogy válassza azt  a kislányt akinek ő tetszik, szemben azzal a héttel, akibe ő szerelmes és mind idősebb nála, ráadásul már mind iskolás és nem is találkoznak.

Andor, miután "dobta" Rékát, már bevallja, hogy szerelmes abba a kislányba, akinek a bátyjába meg Adrika. ezek talán kölcsönös dolgok, bár szerencsére még plátói szerelmekről van szó. Andor estében az udvarlás, udvaroltatás a fogócskázásból áll, Adrikáéknál ki kell állni egymás mellett néha a csúfolódó osztálytársak miatt.

 

Szerző: gneke  2014.10.01. 23:06 Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszáj iskola óvoda andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr276751691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása