Utolsó óvodai, utolsó általános iskolai Adrikának.

Óvodaiból már biztos, hogy ez volt az utolsó. Múlt hét csütörtökön majdnem 10 évvel (tényleg, mikor ezt kiszámoltam azt hittem elsőre, hogy rosszul számolok)legelső  szülői értekezlet után és épp egy teremmel arrébb jött el az utolsó ovis szülőinek a napja. Annyira izgalmas azért nem volt, mint az első, főleg a sulis jelentkezési lapok kitöltéséről volt szó és az iskolaválasztásról, mit hogy érdemes, taktikai tanácsok. Nekünk -akiket már most felvettek - nem volt ez érdekes, ráadásul nekünk nem is így kell majd ezt  a lapot kitölteni. Annyi érdekesség azért mégiscsak van, hogy örülünk, hogy nem kell ezen az izgalmon végigmenni, hogy vajon hová sikerül, egyáltalán abba az iskolába is felveszik-e nemhogy abba az osztályba ahová szeretnénk ha menne. Persze mi is megéltük ezt, de már túl vagyunk az izgalmakon. Áronnak a csoportból egyébként két osztálytársa is lesz, milyen kicsi a világ, az egyik a szerelme Petra, a másik pedig egyetemen volt évfolyamtársam-barátnőm kisfia, szintén harmadik szülött gyerek. Jó csapat lesz!

A másik szülői értekezlet ma volt Adrikáék osztályában. Nagy meghatottságban itt sem volt részem. Talán csak annyiban, hogy sokan sajnálják, hogy elmegy az osztályból és sokan azt is, hogy az ő gyerekük meg sem próbált felvételizni. Nagy a valószínűsége, hogy sikerül és felveszik, bár a szóbeli még hátravan, de ilyen írásbeli pontok után nem tartunk attól sem. Ami még érdekes, hogy a két osztálytársán kívül (akik szerintem mindketten zsenik) még senkitől sem hallottuk, hogy jobb pontja lenne mint Adrikának. Ráadésul a hozzá közeli pontosok közül is többen elgondolkodtak, hogy biztos, hogy menni akarnak-e abba az osztályba? Az a megtévesztő, hogy sok a matek, nyilván, specmatekos osztályról van szó és bár ez igaz, de azért mégiscsak gimi, innen is lehet még ezekből a gyerekekből akár jogász vagy gyógyszerész is, nem csak matematikus.Dde benn lenni egy nagyon erős gimi nagyon erős osztályában, gyakorlatilag a városunkban a legerősebb hatévfolyamos osztályról van szó - nagy öröm és büszkeség! Igaz én még egy hónappal ezelőtt is azt mondtam, hogy mindegy hanyadikként kerül be, ötödik vagy huszonötödik lesz a listán, ,ert tényleg mindegy, de ahogy most látom a helyzetét, elég elől lehet.

Szülőin viszont nem erről volt szó. csak részben a könyvrendelés kapcsán.

Szó volt kamaszokról és viberről és okostelefonról és csúnyán beszélő gyerekekről és hangüzenetről és holnapi telefonbemutatásról, avagy mit is írnak a viberen, Pár bejegyzéssel ezelőtti posztomhoz annyit fűznék hozzá, hogy ma megérkezvén a házba nem hallottam pittyegést. Sokan fogják ma törölni az üzeneteiket, hogy holnap egy teljesen letisztult levelezést lehessen megmutatni az osztályfőnöknek.

És ehhez egy kis vicc a végére, ami ma hangzott el egyik szülő szájából, miután a napokban tudta meg, hogy milyen üzenetek jönnek-mennek az osztály viber csoportján:

"Mikor megláttam, hogy milyen obszcén szavakat használnak ezek a gyerekek, lebasztam a telefont"

Elnézést a szóért.

 

 

Szerző: gneke  2015.02.09. 23:16 Szólj hozzá!

Címkék: iskola óvoda áron szülői értekezlet adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr807156877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása