Bizony, így rohan az idő.

Napról napra ügyesedik, okosodik, minden területen egyre többet fejlődik ez a kis emberke. Egyre jobban köztünk van, mióta mászik, azóta sokkal többet látom a testvérei közelében, velük próbál játszani, szocializálódik.

Meghaladta a 8 kilót (8050g) , de nem éri el a 70 centit (69.5cm).

Ez a hónap is rengeteg újdonságot hozott: 6 fogacskája van, ebből kettő  ebben a hónapban bújt ki, megtanult felállni és ma már láttam, hogy mintha egy-egy lépést oldalra is tenne, gyönyörűen mászik, felül, állásból úgy próbál leülni, hogy előbb kicsit berogyasztja a térdét, hogy elég közel legyen az egyik tenyere a talajhoz, majd szépen leül fenékre. Nagyon óvatosan csinálja.

Papucs és vezetékmániás, vezeték alatt értek mindent ami hosszú és vékony, pl takaró rojtja is!!!! De a szó szoros értelmében vett vezetékeket mind imádja, mindegy, hogy porszívóhoz tartozik vagy mobiltelefon töltője, vezetékes telefon drótja vagy bármilyen kábel.

Néha üres lapokat nyomtat:-)

Kezével csapkod, szülőket pofozgat, erősen markol.

Fürdeni újabban ülve szeret na és mindenhol ahol lehet feláll.

Kedvenc játékai közé tartozik a F-P játsziasztalkája, a hintaló, ami igazából oroszlánkölyök és persze a bajusza (vékony, hosszú) simogatása, a labda, amit nem tudatosan gurít, de visszagurítok neki és újból "felémgurítja", a keljfeljancsi (keljfelmaci), és mindenki paucsának kóstolása, egyáltalán bármi kóstolása.

Étvágya változó volt azért néhány kudarcos nap  e hónapban, de ez lehet hogy a nem otthoni helyszín miatt volt, illetve akkor jött ki a fogacskája is.

Testvérei imádják és egyre többet játszanak vele, Andorka szereti ölben vinni ide-oda, bevallom már ennek nem mindig örülök. Félek, hogy leejti vagy nagyon megemeli magát. Kb 10 kg a különbség köztük.

Napirendünk nem igazán van.

 

 

Szerző: gneke  2008.11.11. 22:39 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr71764353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2008.11.14. 00:09:15

Gratulálok a 8 hónaphoz. Milyen ügyes Áronka! nagyon szépen mozog.
Kis kábelbarát:-)
Örülök, hogy Andorka eredményei jók lettek. Biztosan nem lesz gondja az olvasással ha ilyen ügyes volt!
Ez a balkezesség érdekes, nekem a férjem eredetileg az, de kiskorában őt sajnos átszoktatták a jobb kezére, de azóta is sok mindent a bal kezével csinál.
Albertnél meg anyu észre vette, hogy mindig a bal kezével nyúl előbb mindenért.
Hát kíváncsi leszek, ő majd milyen lesz, mindkettőre van esély, mert én meg jobbkezes vagyok:-)
Ági

Napocska77 2008.11.14. 00:10:38

a kép édes, az az első két kis fogacska, meg kell zabálni!!!

rkriszta 2008.11.15. 21:41:57

Boldog hófordulót te ügyes fiú. Barni is ebben a korban van, de úgy tunik ő lustit játszik..sebaj,fogtok ti még futkározni együtt...

gneke · http://www.gaaa.blog.hu 2008.11.16. 14:34:05

Kriszta!
De jó lenne!!!!! Mármint ha együtt futkároznának, mert az azt jelenti, hogy találkoznánk - nem csak a blog világban. Barninak is megy a gratula a nyolchónapossághoz.
gneke
süti beállítások módosítása