Hol van már a tavalyi karácsony??? Már az óévet is elbúcsúztattuk!

Szép sorjában...

Az idén (akarom írni tavaly...) ünnep előtt elhatároztam nem fogom agyonkészülnimagam, mert nem feltétlen éri meg.

Így aztán a 22-i héttel kezdődően már hétfőn nekiálltam karácsonyi étkeket gyártani....

A fa felállítása Apa műve volt most is, 23-án este-éjjel díszítettük, majd 24-én a gyerekek délutáni alvása után ünnepeltünk. Szűk családi körben, ötösben, majd másnap anyukáméknál, 26-án pedig utaztunk G.mamáékhoz, 4 napra.

Áronka első karácsonya volt ez, részemről nagy kíváncsiság előzte meg, hogy mennyit ért meg az ünnepből,  a csillogó fából...Természetesen nem ez volt az az év, amikor teljesen lenyűgözte volna a feldíszített fa látványa, ő még kb. abban  a magasságban lát, mint ő maga, azaz bőven egy méter alatt...Azért volt néhány kedvenc dísz, pl. G.mamáéknál  a szalmadíszek (vonzódás a természetes anyagokhoz családi hagyomány).

Nálunk most épp senki nem volt ünnepek alatt, de G.mamáéknál Apa családjával összegyűltünk, testvérével és családjával, egyik unokatestvérével és gyermekeivel és persze dédivel. Szóval volt azért nagy családi összejövetel is.

Gyermekek ajándék-kívánságlistája szépen teljesítődött: Adrika kapott annyi H. Kittys játékot, használati dolgot, ruhaneműt, ami szerintem minden képzeletét felül múlt (most éjféli koccintás előtt az 500 db-os H.K. puzzle-t rakosgattam épp), Andorunk pedig robotokban, autókban, "munkagépekben" lett gazdagabb. Áronunk is rengeteg hasznos dologra tett szert:-)

Természetesen kisdedünk rengeteget fejlődött a héten: egyre tudatosabban használja az apa, mama, anya szavakat, mutatja, hogy jár az óra, sőt ő maga is gyakrolgatja a járást: 30-a óta lehet vezetgetni is, de ezt nem akarjuk gyakorolni, a kíváncsiságunk győzőtt, hogy megnézzük, képes-e már efajta "járásra".

Az ünnepről a fényképes dokumentáció egyelőre várat magára, történt ugyanis, hogy épp G.mamáéknál merült le a fényképezőgép akksija, nosza neki is álltunk feltölteni, aztán szépen ott hagytuk, töltőstől, akksistól. Szóval a fényképezőgép jelen van, csak  a tartozékai vannak tőlünk 350 km-re. Utólag pótlom a hiányzást.

Szilveszter szintén szűk családi körben, itthon zajlott, gyerekek szokásos időben le lettek fektetve, mi pedig egyébként is éjfél után szoktunk ágyba kerülni, így semmi változás nem volt a hétköznapokhoz képest.

Fogadalmam nincs erre az évre (úgysem fogyok le, minek idegesítsem magam vele), kívánságunk van, az remélem teljesül: mindenkinek jó egészséget, sok boldogságot, sok örömet az új évre!

Szerző: gneke  2009.01.01. 15:01 Szólj hozzá!

Címkék: ünnep karácsony andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr73851592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása