Kedden elvittük Áront a 3éves státuszvizsgálatra. Egyrészt mert most kedden megoldható volt, a többi kedden már foglaltak leszünk  - munkahely, ovi - másrészt doktornéni szabadságra megy két hétre. Nem volt vészes, hogy másfél héttel korábban mentünk.

Áronunk teljes csendben volt. Kezdődött a hallásvizsgálattal, ahol kellemes(?) gyermekdalocskák hallatszottak, és meg kellett volna mondania, vagy felemelnie azt  a kezét, hogy a bal füléből vagy a jobb füléből hallja. Itt még csak vigyorgott, de semmit sem reagált. Bezzeg azóta már tudjuk, hogy a jobb füléből szólt, mert egyre csak mondja, hogy Csip, csip csókát hallotta és mutatja a jobb fülét és persze mondja, hogy nem akarta odatenni a kezét.

Ezek után a szemvizsgálat következett. Szerencsére ott tudtam ,hogy nem lesz gond, hisz szakrendelésre járunk évenként és alig egy hónapja voltunk. Ott minden képről elsuttogta hogy mit lát (autó, labda, ház, pohár), na de itt! Szintén néma levente. Viszont legördült egy könnycsepp a szemén, védőnéni pedig mondta, hogy jó, nem kínozza a gyermeket tovább. Még egy magasságmérés volt, amit 94 cm-nek néztünk, de itthon azóta sem sikerült ezt a magasságot hoznia, max 92 cm-t. A súlymérés pedig az elmúlt héten többszöri mérésnél 12.8-13.5-ig volt minden, így 13 kg került be a nagykönyvbe, vagyis kiskönyvbe. Volt még vérnyomásmérés, aminél közreműködő volt és 90/60-at mértek. És még pár kérdésre kellett válaszolni, majd doktornéni is megvizsgálta.

Múlt héten az oviba kellett beugrani egy jelentkezési lap kitöltése miatt. Meg lehetett jelölni 3 helyet, mi kettőt jelöltünk meg, csak hogy ne 1 szerepeljen rajta...Hiába, Áronnál már minden más, mint a két nagytesónál, győzzük követni a változásokat. De ez így volt már a terhességnél is. És most hogy oviba jön két körtejelű tesó után lesz egy labdajelű gyermekünk is (és nem egy bilijelű vagy pelenkajelű, mint ahogy pár hete mondogattuk mikor bepisilgetett...). Azt hiszem ez a dolog nálunk az utolsó pillanatban oldódott meg.

Aztán tegnap is voltam benn az oviban, jövő héten már ebédbefizetés, még megkérdeztem van-e valami változás és ki lesz két hét múlva a délelőttös óvónő. Annyi beszoktatás mégis csak lesz, hogy az első napokban nem engedik hogy ott aludjon, mamáék ebéd után hozzák el. Reméljük nem kell hamarabb... Én viszont jövő héttől már dolgozok, a holnapi az utolsó szabinapom előtte. Készülök a hétvégi Áronszülinapra, mert egyelőre a hosszú hétvégére való tekintettel előre hozzuk az ünneplést egy héttel. Már igyekszek nem gondolni rá, hogy milyen gyorsan repült el ez a három év. Szép volt, jó volt, rövid volt.

Szerző: gneke  2011.03.03. 14:30 Szólj hozzá!

Címkék: munka védőnő fejlődés óvoda áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr302707192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása