Emlékszem gyerekként a novembert szerettem szinte legkevésbé. Még amiatt sem kedveltem jobban, hogy a névnapom ilyenkor van, főleg, hogy a nevemet sem szerettem. Unalmas őszi hónap volt.

A novembert akkor kezdtem megszeretni mikor már felnőtt lettem és dolgozni kezdtem. Na, nem a munka miatt, hanem azért, mert rögtön az első ilyen novemberhez két nagy pozitív dolog is kapcsolódott számomra, egy főnyeremény és egy másik főnyeremény,  az egyik alatt a férjem értem, akivel az első randink 16 éve volt.

Így aztán lehetett évfordulózni pár évig ünnepelve az első randit egy-egy éttermi vacsorával.

A folytatás akkor következett mikor az első pozitív terhességi teszt is a novemberhez kötődött, majd Andorka születése is. Mivel a névnapja is ehavi, így aztán elmondhatjuk, hogy nem unatkozunk novemberben, mert van pár névnap, szülinap,  a többit pedig már nem is ünnepeljük, csak számontartjuk, hogy azért ide kötődik.

Az igazi programokat az idei november is megadta, megadja, nem csak nekünk, hanem Adrikának is.

Büszkén jelenthetem, hogy versenyről versenyre megy.

A néhány poszttal ezelőtt megírt döntőn két hét múlva már túl is leszünk. Most pénteken volt szintén csapatban egy anyanyelvi versenyen ahol megint benne vannak az első hatban, és megint mehetünk egy eredményhirdetésre, amin kiderül, hogy lesz-e folytatása az országos döntőbe vagy sem. Szinte elméleti szinten sem merem leírni, hogy mi lenne ha...de ha továbbjut akkor a decemberünk is eléggé mozgalmas lesz, hisz a döntő hozzánk képest kb. 300 km-re van. Jártunk ott a nyáron, visszamennénk;). De mire ez kiderül, addigra valamilyen diákkonferencián már szerepel, amihez a szereplési jogot a nyáron olvasott és házi feladatként kiadott olvasónapló jó megírásával nyerte el.

Nézem a tájékoztatóját. Van benne egy négyes (testnevelésből) és egy olyan nyelvtan amit rögtön javított is ötösre. (kihagyott egy feladatot...figyelmetlenség). A maradék jegyek mindegyike ötös, azon belül fele mellett ott a csillag is.

Először azt gondolná az ember, hogy könnyen adják ezt az ötöst...és egyébként is az osztályátlag úgy jön ki 4,9-re hogy végülis a két osztályfőnökükön múlnak szinte a jegyek. Ha mindenkinek ötöst adnak, akkor lehet az osztályátlag is közel kitűnő.

És akkor itt a bizonyíték,  a versenyeredmények.

Az osztályban van 24 gyerek. Adva van ez a két verseny, ami most épp aktuális nálunk, az egyik anyanyelvi, a másik matematika. Országos, sőt országhatárainkon túli.

Mindkét versenyre benevezett az osztály 3-3 csapattal, azaz 12-12 gyerek érintett benne. Matematikából lett a megyében induló 49 negyedikes csapatból megyei szinten egy 11. helyezett, egy harmadik és egy első. Ennek megyünk hamarosan a döntőjére.

Anyanyelvi verseny, szintén három csapattal az osztályból. A "legrosszabb" is megyei nyolcadik lett és a másik két csapat benne van az első hatban. Nos, ezért izgulunk még hogy ott milyen lesz a sorrend, mert az derül ki majd az eredményhirdetésen. Aki az első -  az megy a döntőre.

Nem tudom hány ilyen osztály van még az országban, ahol ennyi jó eredmény tudnak felmutatni. Itt a megyében nem találkoztam másik ilyennel...

Szerző: gneke  2012.11.11. 18:05 Szólj hozzá!

Címkék: verseny iskola adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr314902128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása