Igazából nincs bajom a szeptember elsejével, általában várjuk is. Találkozunk az új vagy régi osztálytársakkal, ismét egy kis rendszer kerül az életünkbe.

Amit nem szeretek, az a zeneiskolai délután...Az idén a következő órákat kellett összehangolni, több gyereknek több tanárnál.

Áron jár szolfézsra, ami neki még az iskolában van, hálisten, bár még ott szerintem lesz egy kis kavar, mert másodikos szolfézsból, vagyis az általános iskolai negyedikesekkel jár együtt, akiknek akkor lehet nincs órájuk, mikor neki egy kis délutáni ének/hittan/tesi be van rakva, mivel iskolaotthonos 8egésznapos suliba ) jár. Sebaj, majd a szolfézs bánja, bár még nem számoltam ki, hogy mikor fog pontosan járni, ütközik-e valamivel, remélem nem. Ez tehát adva volt, egy pipa. (ja, nem lenne fontos a suliba járni szolfézsra, de hát az helyben van, mehetne a zeneiskolába is, de ott már így is szinte mindennap leszünk, olvasd csak tovább).

 

Adott szintén Áronnak a hegedű. Mire odaértünk a hegedűtanárnőhöz, már be is osztotta hétfőre, csütörtökre fél hatra. ez így rendben. Mentünk zongorára, ott szerdára van időpont, mert a zongoratanárnőnek épp a hétfő és a csütörtök a szabadnapja. Sebaj, vissza a hegedűhöz, hogy nemár mindennap itt legyünk, lehetne-e csütörtökről szerdára áttenni. Lehet. Így aztán szerdán egymásután lesz neki zongora, majd hegedű.

És a nagyok. Andornak egyszerű, ő csak hegedűre jár és a hozzátartozó kiszenekarra Szolfézs ugye szóba se jöhet, a kiszenekart le akarta cserélni zenetörténetre, ez tavaly úgy hallottuk nagyon laza volt, havi egyszeri konzultáció, nem kell bejárni, most bekeményítettek, heti másfél óra és ott kell ülni. Maradt tehát a kiszenekar. Péntekente. És hogy csak egy nap kelljen hegedűt vinnie, ugyanaznap koradélután hegedűóra.

És hát Adrika. Neki is a kiszenekar adott. A heti egy hegedűórát áttette csütörtök este hatra (mikor fog hazaérni időben? sose), ami reményeink szerint Andor focijával lesz majd egyidőben. Ha nem, hát nem tudom mit csinálok magammal...És ugye neki is magánének. Hálistennek akkor, amikor Áronnak lesz zongora. Áron zongoraórája, Adrika magánének órája előtt pedig na mi lesz, mi sikerült, amire nem is gondoltunk???? Adrikának is zongora!!!!

Sikerült tehát két hegedűtanárral, egy zongoratanárral, egy magánénektanárral és egy szofézstanárral, és bár nem láttuk, de a kiszeneakari tanárral is, három gyereknek, kb 7-8 foglalkozást megszervezni.Még hátravan a suliban  a foci Andornak, az atlétika vagy akármi Adrikának, Áronnak a tehetségmatek,   a tehetségtesi, és egy kis angol különóra a nagyoknak. És énekkar Adrikának a középsuliban. Más most nem jut eszembe.

Hipp-hopp fog elszaladni a tanév.

Szerző: gneke  2016.09.01. 19:47 Szólj hozzá!

Címkék: zene iskola zongora hegedű andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr5611669854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása