Azt hittem nálam jobban már senki sem utálja ezt a helyzetet, hogy még mindig nincs kész a lassan három hete megkezdett munkálat nálunk. Esetleg a férjem lehet még aki jobban unja tőlem is, hisz naponta többször ingázik  a munkahely és a házunk közt és nyilván jobban is ért a dolgokhoz mint én,  illetve a kutyánk unhatja még, mert ez utóbbinak akenel marad futkározási lehetőségként, kerítés híján más semmi. (Mondjuk pár napja meg is szökött vacsoráztatás közben, de elég hamar utolértük bár nem sánta).

Nos sem a férjem nem gyanusítom, sem a kutyánkat, de van valaki aki nálunk is jobban unja hogy folyton a mi építési anyagainkat kerülgeti, ma ugyanis megjelent házunk előtt egy közterületfelügyelő, lakossági bejelentés alapján. Most találgatunk melyik közeli vagy távoli szomszéd szeret így bennünket.Bár most már talán tényleg kész leszünk hétvégén, tehát jövő hét hétfőig még bírhatta volna cérnával az illető.

Párhuzamként rögtön eszembe is jutott a net és a nicknév esete, fórumon, blogban névtelenül, arctalanul írhatunk bármit. Névtelenül feljelentgethetünk bárkit...Ha valakinek gondja van, mondja már meg szemünkbe, lehet velünk beszélni, bár velem nehezebb szót érteni, mert hirtelenharagú Kos vagyok, de a férjem igazán türelmes.

 

(Ezt ki kellett írnom magamból...)

Szerző: gneke  2010.08.27. 15:56 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr672252369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska977 2010.08.28. 14:21:56

sajnos vannak ilyen emberek:-(
vannak olyan családok, akik egész nap randalíroznak és zavarják az ott élők nyugalmát. Azokra tuti nem hívják rá a hatóságot, a rendes embert meg próbálják piszkálni!

Mi egy társasházban élünk és minket is zaklat pár szomszéd. Nagyon bunkók tudnak lenni, ez miatt Attila már párat "rendre tett" közülük. Sajnos ha szép szóval beszéltünk Velük, Ők akkor is tovább zaklattak minket ezért kellett ez.

Komolyan, én sosem értettem ezeket az embereket??? Mi aztán tényleg egy nyugis életet élő, csendes család vagyunk, igyekszünk senkinek nem ártani, alkalmazkodni.
Mégis, vannak, akik annyira ráérnek, hogy mikor pl. autót mostunk a ház előtt, az is zavarta őket. Még rendőrséggel is szokott az egyik öregasszony fenyegetőzni, na ezeken már nevetünk mi is:-)

gneke 2010.08.28. 17:35:42

@Napocska977: A mi tippünk is a ráérős emberek közül van...Sokat gondolkodtunk rajta a férjemmel, de csak azt mondjuk, hogy jött volna ide, mondta volna a szemünkbe mi a gondja, de nem, ő, a gyáva, inkább időt szakított arra, hogy bemenjen és feljelentést tegyen, vagy ki tudja telefonon is lehet ezt intézni? Mi sose tettünk ilyet.
Irigyek az emberek, nem nézik jó szemmel, ha más boldogul, pedig nekünk semmi se jön ingyen, utolsó megdolgozott forintunkért is adózunk - a környék tele van vállalkozóval, gondolom minimálbérre bejelentve, nem is számít, nem rágom be most magam rajta. Persze mindenki szeretné tudni mibe kerül, mintha bárki is adna rá egy forintot is, erre mondtam, ha valaki megkérdi még egyszer vagy céloz rá mibe kerül megkérdem, hogy csak nem ki akarja fizetni helyettünk???? Ami a legjobban fáj, hogy tényleg a jó értelemben vett faluvégén lakunk, megszámoltam 30 család lakik túl rajtunk, mindenkivel jóba vagyunk mégis valaki ezek közül sáros...És tippünk van, de biztosat nem tudunk, rossz így tudni hogy mégiscsak vannak rossz szomszédok is, szomszédot most tágabb értelemben vedd!

Kendemami 2010.08.29. 22:22:27

Azért ugye nem lett hivatalos ügy belőle??? Büntire gondolok.

gneke 2010.08.29. 22:51:50

@Kendemami: De...hétfőn megy be a férjem szerződést kötni, valami közterület foglalási engedélyt vagy miafenét kell kérni-kötni (?), mire bemegy addigra talán pont befejeződik a munka nálunk, mai állapotokat figyelembevéve. De még ki is jönnek ellenőrizni hétfőn, hogy nem-e állt vissza a pénteki állapot. Lesz belőle pénzbüntetés is. Így is szerencsénk van, azt mondja a férjem, hogy azzal kezdte a fazon, hogy szabálysértési eljárás, aztán közben megenyhült.

eperlányka · http://zalanfutasa.blogspot.com/ 2010.08.30. 17:21:16

Sajnos, a magyar ember irigy...tisztelet a kivételnek és a jelenlévőknek!

Napocska977 2010.08.30. 17:49:21

pénzbüntetés??? ez azért csúnya dolog, bárki is tette.
Biztosan azért maradt névtelen, mert pont attól fél, hogy "elbeszélgettek" Vele az ügyről. Bár nem értem,, ilyet így meg lehet tenni név nélkül, csakúgy feljelenteni és megbírságoltatni a másikat?

gneke 2010.08.30. 19:13:53

@Eperlevel: @Napocska977: Ma volt benn Attila, egy hónapra kért területfoglalási engedélyt, annak az árát kifizette, de másról nem volt szó. És ma nem is volt kinn senki nálunk ellenőrzésen.
Holnap ha nem esik az eső, végeznek, minden darab bazalt le van rakva, csak sajnos a fuga nem kötött meg, amit csütörtökön csináltak, így ma fugakiszedés volt. Holnap pedig beseprés és talán épp vége lesz iskolakezdésre. Nagyjából egy héttel később a tervezettnél, de épp az idegösszeomlásunk előtt.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.08.31. 09:55:35

ez nagyon gáz!!!! Nálunk is hetek óta betont törnek a második szomszédban, térköveznek, de annak ellenére hogy sokszor zavar, sose eszembe se jutott feljelentést tenni. Valahogy mindig az jut eszembe, hogy mi is csináltunk már koszos-zajos munkát, és fogunk is még, nekem sem lenne jó, ha még plusszban csesztetnének... na de a lényeg, hogy végre készen lesztek, és szép lesz, és jó lesz:)

gneke 2010.08.31. 12:47:33

@PBea: Ez lenne a normális hozzáállás. És végre tényleg készen leszünk lassan a kinti munkákkal.
süti beállítások módosítása