Már csak alig 6 hét hét és ha semmi sem jön közbe Áronka is megkezdi az ovit.

Pár hete már említette épp az ovikapuban a vezető óvónéni, tegnap viszont fel is hívott telefonon, hogy hogy döntöttünk: megyünk-e oviba márciusban, mert ha most megy akkor abba a csoportba kerül, ahonnan Andor ballagott - nem csoport, hanem óvónők, ez nagy különbség - ha nem akkor szeptemberben egy akkor újonnan induló csoportban lesz. Itt ő lesz a legkisebb vagyis a legfiatalabb, abban a másik csoportban ő lenne a legnagyobbak közt ha csak épp nem a legnagyobb. Mivel itt a családban is ő a legkisebb szerintem ezzel a felállással jobban járunk.  A beszoktatás - beszokás is talán így lesz egyszerűbb, mert ezek a gyerekek szinte mindannyian szeptember óta együtt vannak, tehát már igazi ovisok, és tapasztalatom, hogy a gyerekek nagyon befogadóak, egy új kisgyereknek nagyon örülnek, boldogan mutatják a játékokat és ha sír, vigasztalják. Bár remélem erre nem kerül nagyon sor. Szeptemberben pedig egyszerre szokna be kb. 20 kisgyerek, akkor és ott lenne sírás-rívás.

Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy a tanév végéig hátralévő 3 hónap elég lesz Áronnak is az ovi megszokására és szeptemberben nem fogjuk előlről kezdeni. Valahogy úgy érzem nem lesznek gondjaink és szeretni fogja az ovit.

Én kezdek hamarabb. Egy héttel. Majd együtt szokjuk meg az új helyzetet. Lesz rá időnk.

Szerző: gneke  2011.02.04. 13:31 1 komment

Címkék: óvoda áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr652638509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redcomet 2011.02.05. 21:32:03

Mindig azt gondoltam, jobb ha egyszerre kezd minden gyerek, mert így év vége felé az újonnan jött már kirekesztett lesz egy összeszokott csoportban. De végigolvastam az érvelésed, és... tééényleg! Engem meggyőztél. :-) Sok szép napot Áronkának az oviban!
süti beállítások módosítása