Az egyik legszebb karácsonyunk volt az idei.

Évek óta alakul, formálódik nálunk is ez az ünnep, az előtte lévő várakozás. Igyekszünk évről évre megtartani belőle a jót, és nem kitűzni megvalósíthatatlan dolgokat.

Ami még mindig egy csoda, hogy Áronkának még titok az egész ami ekörül az ünnep körül van. Igaz, majdnem lebuktunk megint 23-án az éjjeli fadiszítéskor, amin két nagyobbik gyermekünk már bőszen részt vett - sőt főszereplői voltak e műveletnek - mikor Áronka megjelent a fa mellett és Adrika hatalmas lélekjelenléttel annyit mondott: Áronka, menj vissza aludni, álmodod ezt az egészet!

Viszont egyre jobban kezdik érezni ami ennek az ünnepnek a lényege, hogy együtt legyünk, együtt vagyunk.

Igaz, mi is rengeteget alkalmazkodunk. Mi felnőttek is megtanultuk mi a lényege. Mint amikor összeházasodtunk és előtte anyósom mondta, hogy mindketten hozzunk otthonról valamit és majd mi is kialakítjuk a saját szokásainkat. ez igaz volt akkortájt a hétköznapi dolgokra, főzésre, háztartásra, most már egyre inkább igaz a gyereknevelésre, ünnepekre, nyaralásra, mindenre, ami az élethez tartozik.

Talán nem megbotránkoztató, hogy nincsenek hagyományos szentesti ételeink, vacsora...Utoljára Andor születése után egy hónappal hülyültem meg, hogy idefőztem négyféle sültet, négyféle körettel, hogy legyen minden ami kell, ami illik...mai is emlegetem, de ma sem tudom hogy csináltam egy kevesebb mint másfél éves és egy kevesebb mint egy hónapos gyerek mellett...És lám, mint ahogy ablaktisztítás nélkül is eljön az ünnep, úgy múlik el anélkül, hogy csillogó-villogó étkészlet kerülne elő, és annyiféle főfogás, hogy el se férjen az asztalon.

Na, azért természetesen nálunk is van finom étel, és meg is terítünk, legfeljebb nem ez lesz a főtéma 24-én este :-)

És szépen fel is öltözünk, ez valahogy belülről jön minden családtagból, a gyerekek imádnak ünneplőben lenni.

Az adventi időszakról az idén nem írtam. Pedig nagyon szépen, nagyon gyorsan eltelt. Az egyik legnagyobb örömünk persze megint a gyerekekhez kötődik. Műsort adott az általános iskola, amelyikbe járnak egy másik általános iskolával és egy középiskolával az egyetemi aulában. Egy óra teljes kikapcsolódás, nagyon szép műsorszámok, főleg kórusénekek, hangszeres zene minden az Advent, Karácsony jegyében. Adrika is fellépett, énekkarral énekelt. Jól szervezett rendezvény volt, remélem lesz jövőre is.

Munkahelyi karácsonyi partyt kihagytuk. Nem volt kedvünk hozzá.

Sikerült viszont az utolsó héten kisétálnunk az adventi vásárba, a főtérre. A hangulatát szeretem, bár minden évben ugyanazokat lehet látni.

És néhány kép az elmúlt időszakról:

Jézuskára várva_2 2012.jpgAz egyik kedvenc az idén, ahogy várják a Jézuskát...

Karácsony 2012_1.jpgItt már megérkezett, ajándékok nagy része a fa alatt...

Adrika ajándéka 2012.jpg

Andorka ajándéka 2012.jpg

Áronka karácsonyi ajándékai 2012.jpg

A gyerekek ajándékai: Adrikáé, Andoré, Áronkáé. Mind nagyon szép és kedves nekünk!

Karácsonyi legózás 2012.jpg

Adrika örül az ajándéknak_1 2012.jpg

Itt már az ajándékoknak örülnek.

Advent 2 vasárnap 2012_3.jpg

Advent 2 vasárnap 2012_4.jpg

Mézeskalács készítés .jpg

Ezek a képek még az adventi időszakban készültek, mint ahogy az első vasárnapján tartottuk Andorka szülinapját. A kilencediket.

Andor 9 szülinap_7.jpg

Szerző: gneke  2012.12.26. 20:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr394982550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása