Biztos nem vagyok egyedül azzal, hogy mire eljutok idáig, hogy írjak, sokszor összegyűlik annyi minden, hogy néha el is felejtek mindenről beszámolni, így aztán cetlire gyűjtöm, címszavakban miről is szeretnék írni.

Így ez a mai is elég vegyes lesz.

Régóta szeretnék beszámolni pl arról, hogy mennyire örülök annak, hogy Adrika szeret olvasni. Igaz, ehhez sikerkönyvek is kellenek. Emlékszem jópár éve mikor a Harry Potter könyvek jöttek divatba, akkor még nekem gyerekem sem volt csak hallottam néhány anyukát aki örült, hogy végre olvas a gyereke! na, most én jártam hasonlóan, másodikban a Geronimo Stilton könyvek mentek, kivette az iskolai könyvtárból és egy héten belül kerültek is vissza. 

A legújabb kedvencről szerintem sokan hallottak. Szent Johanna Gimi. Az első kötetét karácsonyra kapta, és azonnal kedvenc lett!

A második kötetre már nem emlékszem hogy mikorra kapta meg (nőnap?), de azt tudom, hogy a harmadikat és a negyediket húsvétra vettük G.mamával. A második kötet végét olvasta mikor utaztunk mamához, a harmadiknak kezdett neki, majd mamától a negyedik kötetet megkapta és mire jöttünk haza nem volt mit olvasnia, mert a tavaszi szünetben kivégezte:) aztán ezeket kezdte előlről. Az ötödik kötetet gyermeknapra kapta meg, illetve odaadtam valami miatt egy héttel korábban és egy nap alatt el is olvasta. Több mint 400 oldal. Igazából kicsit nagyobbaknak szól, mint ő, hisz gimisekről szól, de naplószerű, olvastatja magát. Örülök, hogy szereti.

Andor még mindig Janikovszky Éva kedvelő, ő mindig ezt pakolja be a kocsiba, ha utazunk valahová. Adrika viszont most annyira megszerette ezt a könyvet, hogy reggel az iskolába menet is ezt olvassa a kocsiban. 

Voltunk hétfőn a nevelésiben apával. Azt hiszem megint az történt, hogy paraanya végre jót hallott, és a gyereknek ez már jött tett, de főleg nekem. Ahogy ezt mindenki előre borítékolta az égvilágon semmi gond nincs Andorral, semmi ami miatt fejlesztésre szorulna. Minden téren meghaladja a korosztálya átlagát, hibátlan matekfeladatlapot, olvasás feladatlapot láttunk, a szövegértésnél voltak gyengeségek, és pár hiba a helyesírásnál. az évvégi jegyekre rákérdezett a fejlesztőpedagógus, és a leendő nyelvtan hármason akadt ki, hogy az hogyan lehetséges?

Amit tudni kell, hogy érzékeny, nem az a fajta kisfiú aki el tudja magát adni mindig minden helyzetben. Minden gyereknek szüksége van a dicséretekre, a bíztatásra, a pozitív visszacsatolásra, hogy jól dolgoztál, ügyes voltál - de nála ez létfontosságú. Stresszeli és nem a jót hozza ki belőle az, hogy meg akar felelni, magának, nekem, a pedagógusnak. egy jó szó neki szárnyakat ad. Öröm volt vele dolgozni és látszik, hogy nem nyűg neki a feladatmegoldás.

A tanárokat sajnos nem lehet lecserélni. 

Ezek után mentünk a gyerekekért és kérdeztük Andort mi újság a suliban. Másnapra verset kellett tanulni, amiért ötöst szoktak kapni. na, mivel most nem kellett az egész vers csak két versszak a Himnuszból) így mondta a tanítónő, hogy nem kapnak ötöst, csak aki nem tudja az egyest (vivát ösztönzés). Pár nap múlva csütörtökön nyelvtandolgozatot írtak, tollbamondást. Előző nap tanítónő Andorhoz: Andor, ha egy tulajdonnevet kisbetűvel írsz egyest kapsz! Vissza a kezdetekhez. Kedden irodalomból írtak, úgynevezett ötkérdésest, aki kisbetűvel írt tulajdonnevet az gyorsan be is szerzett egy egyest is. Szerencsére Andor nem...

Ez a fejlesztőpedagógus mesélte hogy a lányának aki három éve ballagott, vagyis épp 8 évvel Andor előtt végzett itt ugyanilyen tagozatos osztályban nagyon jó volt a felsős osztályfőnöke. Hát hurrá, 8 év az kétszer négy, épp Andor megkaphatja...Csakhogy egyszer szerencséje legyen. Hát nem. Pénteken tudtuk meg, hogy Adrika kapja.-) Meg sem lepődtem Adrika szerencséjén...ezek szerint három éve volt utoljára osztályfőnök, azóta nem volt osztálya hát megvárta Adrikáékat. Vajon Andor jövőre kit fog ki????

Egyébként ha már ott voltunk a nevelésiben kértünk Áronnak is egy felmérésre lehetőséget, majd ősszel végeznek vele is képességfelmérőt. Csak hogy legyen min aggódnom még...

Áronnal is nagy dolgok történnek manapság: el kezdett mozogni a foga, az első ami kibújt alig négy hónapos korában.-) De annyira, hogy már mögötte teljesen látszik az új fogacska. emlegeti is a fogtündért, de mondtam, hogy én sosem találkoztam vele...valahogy ez a fogtündér dolog nagyon idegesít engem, nem vagyok hajlandó erre pénzt áldozni 3 gyerek hatvan fogának cseréje esetén.

Rég írtam gyerekszáj történeteket, pedig áron folyamatosan gondoskodik a családunk szórakoztatásáról. Most egy olyan mondat jön, ami szintén nagyon jellemzi, mennyire tud hízelegni, hogy mennyire el tudja magát adni (nem Andor, teljesen más).

Múlt héten történt. hogy epret vettem, lecsumáztam, de még nem volt megmosva, egy tálban várta sorát. Jön Áron, kérdi vehet-e belőle, Mondom neki, hogy még nem, mert az még nincs megmosva, de felajánlottam, hogy egy szemet gyorsan megmosok neki, hogy megegye. Mosom az epret a csapnál, egy szemet, áron jön, megsimogatja a lábam és azt mondja:  - anya, nagyon ügyesen mosod az epret.-) (apa szerint a második szemet is nagyon ügyesen mostam volna...).  De áruházakban is kioktat - rágót szeretett volna, de az Aldiban nem árulnak azt a fajtát, amit szeret. Pénztárosnőnek panaszkodik, hogy nincs narancssárga orbit. "pedig tisztítja a fogakat" -  megnevettet, elég egy piros lámpánál várakozni a mellettünk lévő buszban, kocsiban már mindenkinek integet, haver mindenki...

Szerdán levizsgáztak a nagytesók hegedűből, majd végre sikerült eljutnunk hogy legyen személyijük. Hetek óta aggódok miatta, hogy nem lesz, mire kellene. Itt ebben a nagyvárosban vagy június végére kaptak volna időpontot, vagy napközben olyan időpontokban amikor nem tudtunk volna ott lenni mellettük, vagy de 11 óra amikor iskolában vannak, mi meg ugye dolgozunk... Így fogtuk magunkat és elmentünk a legközelebbi kisvárosig, ahol rögtön sorra kerültünk és el is készült, már csak azt kell megvárni, hogy kipostázzák - 20 napon belül. Mivel az első személyi ingyen van, így döntöttünk emellett, nem az útlevél mellett. De ez is elég lesz (reméljük), ha nyáron átugranánk a Szigetközből, ahol nyaralni fogunk Ausztriába vagy Szlovákiába.  Áron büszkén mondta az oviban, hogy lesz személyije.-)

Szerző: gneke  2013.06.02. 14:53 Szólj hozzá!

Címkék: tanulás hegedű andor áron személyi nevelési adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr535340242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása