Tegnap volt Advent első vasárnapja.

Nekem erről megint Andor jut először eszembe, akinek egyrészt névnapja van, másrészt 5 éve épp ekkor nap hoztuk haza a kórházból. Igen, a névnapján, Advent első vasárnapján. Érdekes dátum, pont hathetes korában volt Vízkereszt, ami persze azt is jelenti, hogy 6 hét múlva már vége lesz az ünnepeknek. Olyan furcsa ez így Advent első napján, de hát el fog jönni az a nap is...

Készülünk az ünnepekre mi is..."papír szerint" most kellene elkezdeni az ajándékok készítését, keresését, én viszont szerencsére már a nagyján túl vagyok.

A házunk még nem öltözött ünnepi díszbe, bár épp péntekre sikerült elkészítenem az adventi koszorút, holnap vagy ma este pedig díszítem a házat: ez nálunk elég egyszerű,  a kevesebb több elvén néhány ablakdíszt, ajtódíszt jelent, és egy-két ünnepi terítő lecserélését a hétköznapira.

Tegnap mi is meggyújtottuk az első gyertyát, ma a gyerekek az adventi naptár első zsákocskájából kivették a mai édességet és hamarosan magam mellé hívom őket és egy szép adventi mesét is mondok Nekik. Már előkerestük a Télapó, Mikulás várásával kapcsolatos könyveket, CD-ket és számolunk vissza 24-ig.

 

 

Szerző: gneke  2008.12.01. 18:53 Szólj hozzá!

Címkék: ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr56798360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása