Ma mentünk Andorrral 5 éves státuszvizsgálatra, illetve egyúttal Áronnal isdoktor nénihez, védőnőhöz.

Az 5 éves korban elvégzett vizsgálat eredménye kell az iskolai felvételi laphoz, bár állítólag a kutya nem nézi a tartalmát, csak a megléte számít.

Nem igazán bonyolult kérdések szerepelnek rajta, meg kellett mondania a nevét, hogy fiú-e vagy lány, néhány testrészre kérdeztek rá, el kellett számolnia ötig, meg kellett mondania, hogy hány éves...

Súly és magasságmérés is volt, persze nem egyezett a pár napja otthon mérttel, mert itt 112, 5 cm-nek hozták ki,  a súlyát viszont 18 kg-nak, de itt felöltözve mérték és valamennyit levontak ruhasúlynak (én otthon anyaszült meztelen mértem). Fej- és mellkaskörfogatot is mértek, 49.5 cm a fej és 52 a mell.

Áronunk is le lett mérve, 70.5 cm és 8.10 kg. Ő egyébként nagyon meg volt lepődve, hiába, ott még nem járt. Én ugyanis nem szoktam tanácsadásra vinni, otthon mérem időnként, védőnő havonta jön, akkor kérdezek, ha van kérdésem, de azért egy-kettő mindig akad.

A vizsgálat után bementünk kenyeret venni és a zöldségeshez és mindkét helyen meglepett, hogy Andorka mennyire szereti Adrikát. Kérdeztem a kenyérboltban, hogy kér-e valamit (kiflit, zsömlét, stb) - kért zsömlét, de rögtön mondta, hogy Adrikának vegyünk kiflit, mert azt szereti. A zöldségesnél is az eladó megkérdezte hány éves, mondta, hogy 5, de rögtön hozzátette, hogy Adrika meg 6. Ott is választott valami nasst, persze mindkettőjüknek. Már reggel mondta, hogy neki úgy hiányzik Adrika (a státuszvizsgálat miatt nem volt oviban).

Lehet, hogy ha együtt vannak néha kötekednek és veszekednek, de amint külön vannak, rögtön hiányoznak a másiknak. Jó érzés, hogy jó testvérek, remélem így is marad!

Szerző: gneke  2008.12.02. 22:49 Szólj hozzá!

Címkék: fejlődés andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr17800665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása