Avagy hogyan lett Adrika HK-mániás és Andorka macikájáról is szó lesz.

Adrika első szavai egyike volt a cica. Számtalan és számolatlan plüssjátékai között viszont egy darab volt csak, egy kb 30 cm magasságú, fehér színű, ülő cica. Szép, de nem igazán az  a fajta, amit egy kisgyermek ölelgetne. Mielőtt Andorka született (16 hónap van köztük), addigra már sok szót mondott, de az állatok általában cica névre hallgattak, bár ha megkérdeztük hol a nyuszi, maci, teve (amik plüssformátumban jelen voltak) a megfelelőre mutatott, de ha a nevére kérdeztünk, akkor az cica volt.

Épp az Andorka születése előtti időkre esett, mikor anyukám mondta, hogy venni kellene már ennek a kislánynak egy játékcicát, mert nincs neki. Anyukámék vettek is egy nem túl szép, nekem első látásra tigrisnek tűnő cicát, csíkos, sárgás-barna színűt: egy cirmost.

Az lett a kedvenc! Abból az időkből nemigen van olyan fénykép, videófelvétel a lányról, amin ne a cicával lenne lefényképezve! Nevet is kapott: Cirmike lett. A névválasztás is érdekes volt, ez külön történet: a szomszédunkben volt két cica, egy cirmos (neve Cirmi) és egy fekete (neve Kormi). Nálunk lett két játékcica, mert Cirmikének lett egy hófehér társa (nem az  amiről írtam, hanem egy olyan kis alvóka méretű), naná hogy a lányunk elnevezte a cirmost Cirmikének, a hófehért meg Korminak.

Kedves történet a szomszédbeli cicákról: a közös kerítés mellett beszélgettünk a szomszéddal, a cicák ott játszottak a kerítés közelében, Adrikánk (nem volt 2 éves) próbálta a cicák figyelmét felhívni magára: cica, cica, gyere ide, Adrika itt van:DDD

Tehát lett Cirmike. Az ALVÓKA.  Andorka születésétől kezdve még kb. 3 évig. Ezzel szokott be az oviba, ott is mindenki ismerte Cirmikét aki szegény a sok mosástól egyre leamortizáltabb lett. És volt egy ikertestvére is, anyukáméknál. Még viszonylag új volt Cirmike mikor anyukámék felfedezték az ugyanolyat az egyik Hipermarketben - sajnos csak egyet vettek belőle, de hogy hányszor kerestünk mi még épp ugyanolyat! Mi alatt az egész családot, nagymamákat is értem!

Cirmike kezdett egyre soványabb lenni a sok mosásban, és a belseje is hullott már.

Hogy lett lecserélve?

2006-ban született egyik barátnőmnek kisfia, mentünk 6 hetes korában meglátogatni. A két évvel idősebb nővérének volt egy HK tusfürdője. Én akkor láttam ezt a figurát először. Persze Adrikának kellett volna, haza akarta hozni, de mondtuk, hogy nem, ez a Zsófié. Persze barátnőmmel megbeszéltük, hogy ez hol kapható és megigértem Adrikának, hogy veszünk ilyet. Pár nap múlva anyukámmal együtt elmentünk az egyik illatszerboltba, ahol állítólag kapni lehetett és megnéztük. Az árától kicsit lepadlóztunk, de egye fene, megvettük. Ott tudtam meg az eladótól a nevét, mármint hogy ez a Hello Kitty, innen legalább lehetett tudni, mit kell keresni. Ráadásul nem csak cica, hanem rózsaszín is. Hát aki engem ismer, tudja, hogy én nem úgy vágytam lányra, hogy csupa rózsaszínbe fogom öltöztetni, nem is volt ez így mindaddig, míg a lányka másfél éves kora körül(!!!) ő maga nem kezdte mondogatni, hogy a rózsaszín a kedvence! Hello Kittyben mind a kettő benne van. Az első HK cucc tehát egy tusfürdő volt, ez lett június-július körül megvéve, majd valamikor Karácsony körül vagy még novemberben lett egy HK plüsscica, ami az alvókája lett. Kiszorította Cirmikét, amiből addigra már a belső gyöngyök is hulltak (amivel ki van tömve a belseje).

Hogy azóta még mi minden nem lett ebből a márkából itthon, azt leírni sem lehet, de a HK mánia azóta is tart. Az alvókák cserélődnek, mert már kb 5 plüsscica volt, név szerint Rózsa, Masni már ami eszembe jut, elnevezésüket pedig onnan kapták, hogy a fejükön a dísz az egyiknek rózsa volt, a másikban masni. Egy ebből el is lett hagyva...

Áronka születése utáni héten valahol az ovi és otthon közt...Megszületett Áronka-  persze Adrika nem örült nagyon, mert kislányt szeretett volna (nem kérdeztük meg előre a nemet). Sírva mondta anyukámnak, hogy neki már semmije sincs, csak a cicái...Erre másnap elhagyta az épp aktuális alvókáját...

De lett másik. Én örülök, hogy vannak alvókák, sokat könnyítette a helyzetünket. A baj, csak az, hogy nagyon kell rá vigyázni, el ne hagyjuk.

Andorka kedvence Macika. Egyéves volt, mikor a Rossmannban vettem neki egy Mikulásmacit. November végén van a születésnapja, akkortájt minden bolt a mikulás és a Karácsony körüli dolgokkal van tele, mint tudjuk. Mikulásmacink bal tenyerét megnyomva a Jingle Bell dallamát hallatta. Na nem sokáig, kb. aznapig, mert eléggé lemerült volt benne az elem. De a Macika a zene nélkül is kedves volt, sőt...Andorkának ez lett az alvókája, még két évig. Épp az ovikezdés előtti hetekben hagyta el. 3 éves korában kezdte az ovit, én előtte 6 héttel kezdtem dolgozni, addig a hat hétig apukám vigyázott rá, aki már nyugdíjas volt. Egyik reggel ahogy Adrikát vittük oviba, apukám jött az ovi elé  Andorkáért, vitte hozzájuk, és útközben valahogy elhagyták a macit. Anyukámék vettek egy macit, nem ugyanolyat, de az lett az új alvóka (megjegyzem, engem jobban megviselt Macika elvesztése, mint Andorkát). Ahogy közeledett a Mikulásnap, elmentünk a Rossmannba, és sikerült ugyanolyan macit venni, mint amit elhagytunk. Egy baj volt vele: szépen zenélt a bal tenyerén lévő gonbot megnyomva és zenél azóta is, pedig már 2 éves és akkortájt ez Andorkát nem boldogította: félt a zenélő játékoktól. Szóval hiába volt egy ugyanolyan maci 2 évig elválaszthatatlan társ, az ugyanolyan új mégsem volt jó. Az akkortájt kapott maci, amit említettem azóta is alvókája, bár már viseltes, ugyanis az  is mikulásmaci volt, de már nincs sapkája sem, ajándék sincs a kezében.

És a jövő...Van még egy harmadik gyermekünk, akinek jelenleg akármilyen állatra mutatunk, az neki vu-vu...Kezdjük keresni az ideális alvóka tulajdonságokkal rendelkező kutyát...

Még annyit a történethez: mikulásra kapott egy pár centis kutyust (Rossmann...), amit ha megnyomunk, Merry Christmast kíván és vakkant kettőt. Ez a kedvenc jelenleg.

Szerző: gneke  2009.01.18. 22:59 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr87886357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2009.01.19. 22:25:31

Nagyon kedves történetek! Adrika cica szeretetéről jut szembe, lakik a mi házunk előtt most egy gyönyörű, fehér cica, a lakók etetik. Én hívtam az állatvédőket is, így most gazdit is keresnek már neki és ők is kijárnak hozzá, remélem lesz hamar otthona. Majd írok róla, régóta tervezem, olyan kedves cica, hogy itt mindenkinek a szívéhez nőtt már:-)

Kíváncsi vagyok én is, nálunk lesz e alvóka és, ha igen, akkor kicsoda:-)
Nekem anno cumim volt, de az jó sokáig, viszont Albert nem lett annyira cumis.

Sok szerencsét kívánok a magfelelő Kutyus megtalálásához!
süti beállítások módosítása