A napokban visszaszámoltam és arra jutottam, hogy épp 20 éve hallottam először erről az "ünnepről". Egyik iskolatársammal mentünk együtt reggelente a középiskolába, egy lakótelepen laktunk az iskola nagyjából 20 perc sétára volt, buszra szállni felesleges lett volna. Egy ilyen sétálós reggelen - február 15-én - mesélte András, hogy tegnap a bátyjának a barátnője valami kis ajándékkal kedveskedett a bátyjának és egy történettel, miszerint ez a nap a szerelmeseké  - és elmondta a ma már ismert történetet is.

Persze egyikőnk sem hallott még róla és ha jól emlékszem el is telt még vagy 2-3 év mikor először kezdte ünnepelni a magyar ember Bálintot/Valentint.

Én ha jól  emlékszem az elmúlt 20 évben, mióta először hallottam róla, talán sosem ünnepeltem, vagy ha igen, akkor sem volt olyan emlékezetes év, amiről most írni tudnék.

Pedig visszagondolva folyamatosan lett volna kinek, vagyis utólag kiknek ajándékot adni.

A legemlékezetesebb példa, hogy nem ünnepeljük 11 évvel ezelőttre tehető, amikor épp ugyanúgy szombatra esett, mint az idén, de mi G.Apával épp egy héttel előtte tartottuk az eljegyzésünket, tehát még csak ezzel is kikerültük hogy összekötődjön e szép esemény emléke ezzel a napéval.

De hát változik a vlág és van egy újabb generáció, aki már beleszületett a nagy ünneplésbe!

Adrika pénteken egy rózsaszín szütyőkébe csomagolt piros szivecskével tért haza az oviból, Krisztián szívével, olyan kis tűpárna féleség és persze nagyon kedves. Az ifjú lovag viszont már iskolás, így az ajándék átadása úgy zajlott, hogy a "leendő anyós" civilben Adrika barátnője :-) vitte be az oviba és zsebelte be az érte járó jól megérdemelt puszit:-))). (A hétvége a bűnbánat jegyében telt, mivel ő nem viszonozta ezt az ajándékot).

Andorunknak is van egy kiszemelt kislánykája, név szerint Szilágyi Juditka - egyelőre nagyon plátói és egyoldalú szerelem. Pénteken délután oviból hazatérve azzal nyugtatgatta magát, hogy először is jól befújta magát a karácsonyra kapott nagyon kellemes és férfias illatú spray-vel gyakorolván hétfőre amikor is olyan jó illattal megy az oviba, hogy Sz.J. majd feleségül megy hozzá. Ajándék is készült, Adrika segítségével vagyis gyakorlatilag 100%-os közreműködésével - természetesen rajz és Hello Kitty cicák vannak rajta, amit ma reggel büszkén vitt az oviba, hogy odaadja a már második éve neki tetsző kislánykának.

Íme K. szíve:

Andorka együtt mondott verset az anyák napi műsoron Sz.J-val. Ugye milyen szépek együtt?

 

Valentin napja, azaz  szombat egyébként vidám hócsatázással telt, itt a keleti régióban ugyanis a gyerekek térdéig érő hó volt:-)

 

 

    

Szerző: gneke  2009.02.16. 13:13 3 komment

Címkék: gyerek ünnep szerelem ajándék valentin andor adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr2946373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cucka 2009.02.16. 15:25:24

Megkönnyeztem-mosolyogtam ezt a bejegyzésed, mely rádöbbentett, hogy milyen gyorsan felnőnek a Csöppjeink... :)
ismét megállapítottam, hogy nagyon szép gyermekeid vannak! :)

Ingrid 2009.02.17. 00:28:50

Annyira helyesek :)

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.02.18. 22:33:30

Látom, hogy a gyerekek kiélvezhették a hóban játszás örömeit. Nálunk ilyen idén nem volt.
Jók a képek.
Érdekes látnom, hogy már a gyermekek viseltetnek érzésekkel egymás iránt.
süti beállítások módosítása