Tegnap volt az oviban a csoportok jelmezes bálja. Az oviban egyébként szinte egész héten farsang van, hétfőn minden csoportban a gyerekek ugyanabba a jelmezbe öltöznek, mármint van nyolcféle csoport, nyolcféle "jelmez" ezeket a jelmezeket maguk készítik és csak egy karton fejdíszt jelent, elsősorban valamilyen kisállatot, pl kutyát, cicát, tanulnak verseket amihez felöltöztek és a tornateremben minden csoport bemutatkozik. Tehát össze van kötve a játék-tanulás-kultúra.

Már hétfőn is volt valami szerepe a Kiszebábnak, de úgy tudom ma is lesz. Erről nekünk nem nagyon lehet itthon beszélni, ugyanis nagyon félnek tőle, főleg Adrika, de ő olyan erős hangot ad a kétségbeesésnek, hogy Andorra is átragad a félelme...

Az egyéni jelmezekbe öltözés  tegnap volt. Adrika hastáncosnő volt, Andorunk batman. Én elég ügyetlen kezű anyuka vagyok, távol áll tőlem a legtöbb kézimunka a varrás különösen, így a jelmezek elkészültéhez segítséget kértem mégpedig Adrika szívszerelmének anyukájától. Neki volt tavalyról elkészült majd senki által meg nem vett hastáncosnő jelmeze, ami Adrikának nagyon tetszett így varrni mást neki nem is kellett, a batmanjelmez frissen készült - Pókemberjelmez helyett.

A csoportokban lezajló ünnepségen mindenki bemegy a csoportszoba közepére elmondja, hogy ő mi - persze gyakori hogy ugyanannak 2 vagy 3 gyerek is öltözik, pl Andoréknál már tavaly is volt denevérember, Adrikáéknál az idén... Játékok is vannak, versenyek, pl. tejszínhabevés, lufifújás apró ajándékokért, Kinder figuráért.

És amint lezajlik az ünneplés, már délután emlegetik, hogy jövőre épp mik lesznek.

Ezek a képek hétvégén itthon készültek, ruhapróbát tartottunk.

 

 

 Hétvégén fánkot sütöttünk, évente egyszer farsangi időszakban mindig megkívánjuk és Adrikának nagyon ízlett, kicsit növesztette a hasát a jelmezhez:-)

Szerző: gneke  2009.02.18. 14:20 4 komment

Címkék: farsang óvoda andor adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr64950759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2009.02.18. 20:34:19

jók nagyon a jelmezek!
a Batmanről mindig egy aranyos történet jut eszembe. Mikor kicsi ovis volt Dóri unokahúgom, meghívott az első jelmezbáljára, ahová szívesen mentünk vele. A kisfiúknál akkor láttam, hogy Batman mennyiren nyerő, minden második kisfiú ennek öltözött, édi volt a sok kis denevér. Most látom, a figura népszerűsége töretlen! Talán majd még én is készíthetek Batman jelmezt:-)

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.02.18. 22:26:40

Jó, hogy sikerült találnod valakit, aki készít jelmezt is. Tényleg jók lettek. A gyerekek meg külön szokták élvezni az otthoni ruhapróbát.

Ingrid 2009.02.19. 08:47:33

Nagyon jók a jelmezek, szépek a gyermekeid :) Az álarcos-nap az oviban nagyon jó dolog, tetszik :)

gneke 2009.02.19. 09:12:09

És milyen boldogan viselik a jelmezüket! Én nem szerettem beöltözni, de a gyermekeim nagyon!
süti beállítások módosítása