Az elmúlt másfél hétben elég sok óvodához kötődő esemény történt.

Még a múlt héten volt Adrikáék csoportjában nyílt nap, ahol az érdeklődő szülők egy matematika foglalkozást és egy testnevelés foglalkozást nézhettek végig. Mindez reggel 8-tól 1/2 11-ig tartott, közben volt egy rövidke tízórai szünet és a tornadresszbe öltözés, a többi időt gyakorlatilag kitöltötte a két foglalkozás.

Nagyon sok mindenbe bepillantást nyerhettünk, nem csak maga a foglalkozás lezajlása, a gyerekek tudása volt megfigyelhető. A két foglalkozás gyakorlatilag magába foglalta 4 év munkáját, a csoport összeszokottságát, a gyerekek egymáshoz és a pedagógusokhoz való viszonyát. Természetesen nagyon ügyesek voltak.

A héten két szülői értekezlet is volt, (mostanában megint ilyesmire járok), mindkét ovisom csoportjában. Az Adrikáé érdekesebb most, mivel ez egy ballagó csoport, mindössze egy vagy két gyermek marad újra nagycsoportos - így a szülői értekezlet egy része nosztalgiázással telt, bár név szerint nem igazán említve, de mégis, hogy mennyit változtak, szocializálódtak, tanultak, a másik része pedig a ballagás és sok technikai vonzata megbeszélésével zajlott. Én magam eléggé szervezkedős vagyok, bár itt az oviban ezt nem érvényesítettem, de most mégis meglepett mennyi sok apróság hátravan még a ballagásig, milyen tarisznya legyen, mi legyen benne, mivel készüljünk az óvó néniknek, akik maximálisan ellátták feladatukat, igazán ilyen óvodapedagógusokat kívánok minden gyerekhez. És sok egyéb dolog, aminek a szervezése, kivitelezése még hátravan.

Ballagásig-évzáróig is rengeteg programjuk lesz még, jövő héten tavaszi hét az oviban, itt minden csoport sőt minden gyermek munkája be van mutatva, egy-egy csoportnak egy-két paravánnyi hely jut, ahová az évközben készült legszebb munkájukat, rajzukat, teszik ki.

Lesz még bábszínház, arcfestés, Anyák Napi műsor, gyermeknapi játszóterezés, Öko-iskola látogatás, Szeredás együttes vendégszereplése - és már kevesebb mint két hónap van hátra. Gyorsan el fog telni.

Közben megint bepillantást nyertem Andor logopédia foglalkozására, épp a "zs" hangot gyakorolgatják, illetve a "s" és "sz" differenciálása zajlik. Rákérdeztem a logopédus néninél, hogy véletlen-e hogy mióta a "s" hangot tanulja Andor, azóta a "sz" betűs szavakat is s-sel mondja, illetve a zs óta a z is zs, például azt helyett azst mond. Megnyugtatott, hogy minden rendben van. Megnyugodtam. Egyébként nagyon figyel órán, ügyes, dícsérve van.

Szerző: gneke  2009.04.17. 12:09 Szólj hozzá!

Címkék: óvoda logopédia andor adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr301070592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása