Természetesen a nyári szünet.

De haladjunk időben. Áronka kötőhátyagyulladása átterjedt az ő másik szemére, majd az én két szép szememre is. A dolog egyetlen előnye rám nézve, hogy hanyagolom a netet, mert ugyanis alig látok, könnybe lábadt szemmel olvasok, fáj. Gyermekünké hálisten elmúlt, úgy tűnik, pedig meg lettünk ám ijesztve, hogy egész ehéten még cseppenteni kell a szemébe és majd egyszer hetek múlva ráérünk oltásra vinni. Szerencsére be sem lázasodott, pedig erre is fel lettünk készítve. Így ha más dolog nem jön közbe, akkor kedden oltás.

A nyári szünet tehát megkezdődött, jelenleg egy hét úszótáborban vannak nagyjaink. Vegyes a lelkesedés, teljesen kezdők még, sőt azok is lesznek egy hét után is. Az úszás mellett azért mindenféle gyermekprogramra jut idő,  a Nagyerdő közepén van a fürdő, ahová úszni járnak, egyben a stranddal, így ott is  mindennap vannak, játszótereznek,  Állatkertbe mentek, ami a Vidámparkkal van együtt, ma az Aquaticumban élményfürdőznek. 

Tegnap-ma egyébként biciklivel mentek, ez nagyon szép teljesítmény, kb 8 és fél kilométer letekerését jelenti Adrikának. (és ugyanannyit haza). Andor Apa biciklijén, hátul van. Hozzáteszem  egy hónapja hogy megtanultak kétkerekűzni, néhány nap múlva már meg nem mondtam volna hogy nem évek óta művelik, úgy belejöttek. Szóval reggel bejutottak bicajjal, a hazajövetellel úgy voltunk, hogy minden percben vártam Apa telefonját, hogy menjek értük kocsival, de nem így történt - haza is kerékpárral jöttek.  Egész napos úszótábor-állatkert-strand után: minden elismerésem a lányé! Igaz nagyon elfáradt a lányzó.

Áronunk tegnap extrasokat aludt, délután több mint két órát, reggel is visszalaudt vagy másfelet, mikor a család elindult otthonról. Pont 15 hónapos kora óta használja az alvókutyust (tente vóvó) amit mamáék nagy gondosan választottak ki számára az egyéves szülinapjára. Ha már alvásról van szó: esti puszit ad a tesóknak.  Általában tesók szinte rögtön elalszanak este, amint ágyba kerülnek, Áronunknak ez mostanában nem annyira jön össze. A héten történt, hogy mentünk be a tesókhoz puszit adni, de már aludtak, így Áronka puszi helyett megsimogatta Adrikát, majd Andorkához mégiscsak sikerült úgy odaférkőznie, hogy sikerült a puszi is. Kis hízelgő egyébként, nehéz lenne megmondani, hogy anyás vagy apás, tegnap például felváltva bújt hozzánk, hajtotta a fejét a térdünkre kb 5 másodpercenkénti váltásban.

Tesókat is nagyon szereti, Andortól nagyon jól megtanulta az oroszlánüvöltést. Néhány év múlva, mikor már igazi játszópajtások lesznek, nézhetünk majd, annyit fognak huncutkodni együtt! Azért tartok ettől a nyártól, egyedül hármójukkal nehéz lesz napközben, Kicsi Úrfi nagy felfedező, nagyjaink még azért nem annyira nagyok, és pillanatok alatt összevesznek egymással.

Áronunk még mindig mindenevő, de vannak kedvencek, mint az alma, a paradicsom. Alma egyébként minden, ami gömbölyű-gömbölyded, így a paradicsom,  a krumpli,  a tojás vagy a cseresznye is. Ez utóbbiból is evett már, első szemet a fa alól szedte össze és oly sebesen kapta be, hogy csak néztem - főleg, mikor kiköpte a magját!

A paradicsom meg annyira népszerű, hogy kiskatonákat nem is tudok adni neki, addig a paradicsomot nem veszem elő, míg egy kis kenyeret nem evett, mert amint a paradicsom előkerül, a kenyeret löki el magától. Az önálló ivást egyre jobban műveli, bár minden alkalommal megöntözi magát is, az önálló evés - hát  leginkább kézzel történik, próbálkozások vannak kanállal, de egyedül ez még nem megy. Persze betalál a szájába, de ezzel a tempóval, technikával még nehezen lakna jól.

Öltözködéséről kevés szó: nagyon szeret levegőzni, hozza a cipőt, sapkát, hogy adjam rá. Érdekes, hogy pici gyerekként kevesen szeretik, tűrik a sapkavételt - most pedig ott tartunk, hogy veszi ki a fiókból, ráadom, hoz egy következőt, hogy azt is adjam rá, így volt, hogy 4-5 sapka díszelgett a fején. Persze ez csak benn a szobában. Zoknit állandóan lehúzza magáról, a tépőzáras játszócipőt leveszi. Segít az öltözködésben, már ami a pólók felvételét illeti. A pelenkázás megint nagyon nagy nyűg újabban.

 Nyári szünet felnőttek számára: megkezdődött az idei cseresznyeszezon, egy fánk van, de már annyi termett rajta, hogy alig győzzük - Apa szedi, én magvazom, fagyasztom, anyukámékat kértem meg segítségnek, hogy jöjjenek hozzánk, Apukám vigyáz Áronra, mi meg anyukámmal magvazunk, dobozoljuk Kezd érni a meggy, ez a jövő hét programja lesz, aztán valami mindig lesz folyamatban egész szeptemberig.

Addig még tervezünk nyaralást G.mamánál, lesz pár nap családi nyaralás, készülés az iskolára (bevásárlólista hatalmas).

 

 

 

 

 

 

Szerző: gneke  2009.06.17. 17:40 3 komment

Címkék: szünet fejlődés tábor nyári andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr661191579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.06.18. 14:49:05

Először is gyógyulást kívánok nektek. Elég kellemetlen probléma tud lenni, ha az embernek a szemével baj van.
Attilának is volt, az oviból hozta, hiszen nem egyedüliként volt neki.

Nem hiszed el, a Krisztikém is kérdezi, hogy lesz-e úszótábor? Nem, itt nincs. Nálatok rengeteg programot lehet kínálni a gyerekeknek.

Ügyesek a biciglizés terén - is a gyermekeid. Nálunk itt van az Olajosok útja, ez 16 km. Tavaly nyáron párszor végig tekertünk rajta, élvezték a gyerekek. Atit úgy kellett vinnem, őt nem merem ebbe belerángatni, nehogy baj legyen belőle (viszont cipelnem is egyre nehezebb).

Sajnos nálunk is naponta össze tudnak veszni a gyerekek, nem tudjuk ezt megúszni.

Nagyon ügyes volt Áron, szépen kiköpte a magot. Akkor gyakorolhatják a gyümölcs evést, biztosan nem lesz baj továbbra sem.

Régen a kertünkben 3 meggyfa volt, rengeteg munka volt vele, így utólag sajnálom is anyut érte, hiszen a munkája mellett kellett elraknia befőttnek a meggyet.
Jó nyári munkát kívánok neked, nektek.
Szép nyarat!

Zsibrák 2009.06.18. 19:16:37

Sajnálom a betegeskedést, mihamarabbi gyógyulást mindkettőtöknek! Nagy élvezet nekem olvasni ezt a blogot, nálatok mindig történik valami, hála a cseresznymagkikköpködős-sokkilométertletekerős-oroszlánűvöltős csapatnak!

gneke 2009.06.18. 22:24:33

@Zsibrák: No, azért Ti sem unatkoztok:-)Örülök, hogy jó olvasni micsaládunk mindennapjait.
Marika: nektek is szép nyarat!
süti beállítások módosítása