Mire elértünk G.mamához...és pár nap múlva mire hazajöttünk, szintén.

Hosszú hétvége előtt elindulni, nem autópályán (persze ott is lehetnek izgalmak, mert ha ott van sávlezárás, akkor vége mindennek) elég érdekes. De hát mi is megyünk, más is megy. Szerda délután Debrecenből elindultunk, szembeforgalom óriási, gondolom a másnapi rendezvények miatt (hónapokkal előtte a megye összes szálláshelye foglalt). Az egy nap munkaszünet, ünnepnap sokak számára azt jelenti, hogy muszáj előző nap elmenni nagybevásárolni, máskülönben éhenhalás, hisz egy nap nincsenek nyitva a boltok.

Ez még semmi.

Az igazi nagyváros, amin keresztülmegyünk, a "hírös város". Kettesfogathajtó vb. Hurrá, hurrá. 19-23-ig. Mármint augusztus. Mentünk 19-én, jöttünk 23-án. Ez az egyetlen esemény, amit viszont "megúsztunk" mármint forgalom szempontjából nem érintett minket, egyébként semmi bajom ezzel a rendezvénnyel, szívesen végig is néztem volna.

Dunaföldvári híd. Évekkel ezelőtt háromnegyed órás-egyórás várakozások voltak ott, elkészült, rendben van, de a közelében lévő "holt-Duna" ágon átívelő hídat most újítják. Illetve mikor arra megyünk, épp nem, de csak egy sáv közlekedhet.

A normál esetben alig több mint 5 órás utat sikerült odafelé és visszafelé is több mint 6 és fél óra alatt megtenni. Szerdán Apa dolgozott,  utána indultunk, megérkeztünk este 10 után, tegnap ebéd után indultunk mamától, szintén majdnem 10 óra volt mire hazaértünk. Gyerekek fektetése, altatása majdnem éjfélkor történt.

Azért lehetne egy déli autópálya...

Mamánál persze nagyon jó volt, kinn az udvaron egész nap, egész hétvégén. Egyedül Áronunk alvása volt nagyon összevissza, egyre biztosabbnak tűnik, hogy fogzás, de emlékeim szerint ezek a hátsó fogak (5-ösök) nagyon nehezen bújnak ki...Éjszaka többszöri ébredés, napközben szinte csak gyümölcsevés és folyadékpótlás jellemezte a gyerkőcöt. Ha engem lát, akkor cici kel, de nonstop, ha sikerült elvonulnom, akkor viszont órákon át el van nélkülem. Mamával, tesókkal. Dédi is mindennap meglátogatott minket, Áronunk neki is sok puszit adott és mondja szépen neki, hogy dédi. Aki persze elolvad:-)

 

Szerző: gneke  2009.08.24. 15:16 Szólj hozzá!

Címkék: család nyári fogzás

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr371335017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása