Jövő hét vasárnap már Advent első vasárnapja, kezdődik az évvégi nagy ünnepléssorozat nálunk is.

Szeptember elején már írni akartam egy bejegyzést, hogy mennyi tervem van, vagyis kellene legyen az évvégi ünnepekre

Először is: ajándéklista. Mivel november-december születésnapban, névnapban is bővelkedik, már ősz elején tervezem, hogy kinek mikorra mit. Gyerekeknek nagyon egyszerű, mert ők kérnek. Ezt-azt. Győzzek szelektálni a válaszok közt. És aztán szépen beosztjuk nagyszülőkkel-keresztszülővel, így talán sikerül jórészét teljesíteni a kívánságoknak. (laptop akkor sem lesz! Jézuska azt nem hoz). Most november közepén teljesen elégedett vagyok, már ami a három gyermekem és a rokongyerekek ajándékát illeti, gyakorlatilag 100%-ban kész. Csomagolásra vár. Felnőtteknek sem lenne már üres a fa alatti hely, de azért még vannak terveim...Pl. a közelgő névnapokkal kapcsolatban.

Másodszor: adventi koszorú: tavaly készítettem először önállóan, már ősszel gyűjtögetni kezdtük hozzá tobozt, makkot, amit a gyerekekkel együtt kifestettünk aranyszínűre és azzal díszítettem a koszorút. Idén nem gyűjtöttünk, pénzbüntetés terhe mellett tehettük volna meg, ezt meg nem kockáztattuk. Bár még így is lehet saját készítésű adventi koszorúnk, de egyre kevesebb esélyt érzek rá. Vagy marad a dióhéj, valódi gesztenye, aszalt citromkarika, narancskarika? Mint ahogy a fára is azt tervezek.

Harmadszor: adventi naptár: minden évben terv, hogy valamit kitalálok, mert évről-évre a már több éve készített naptárt töltöm fel, illetve tavaly egy bolti adventi naptár is falrakerült. Idén ugyanezek lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a zsákocskák édességgel vannak teletöltve mégpedig annak jóvoltából, hogy a novembervégi Andorszülinap, névnap és a Mikulás annyi édességgel érkezik hozzánk, hogy ezt így praktikus kihasználni. Tavaly még Áronunknak nem kellett csokidarabka a zsákokba, idén viszont már ő is megismerte és tudja mi a jó. (érdekesség: a csoki szót elsőre is tisztán ejtette, nem cseréli a betűket benne ésatöbbi)

Negyedszer: ünnepi menü. Tudom, tele van vele az összes újság, internet, fórumok sokasága. Viszonylag válogatós és nagyonválogatós gyermek mellett nem nagyon érdemes különleges gasztronómiai fogásokban gondolkodni, de azért mégis jó lenne valami mást készíteni, mint a hétköznapokban. Amire eddig gondoltam mégis hagyományos lesz, kacsa, hal. Hát evvan.

 

És eközben az iskolában is zajlanak  a dolgok. Adrikáék tanterme ünnepi díszítés előtt. Tegnap nagy lelkesen mesélt, hogy miket fognak készíteni, lesz ott is adventi kalendárium, mégpedig úgy, hogy épp 24-en vannak az osztályban, mindennap egy gyerek húzhat ajándékot (ami egyébként Kindertojás), persze nem elsején kezdik, hanem hamarabb. Jövő héten lesz vásárlási lehetőség, az elsősöknek még nem, de a másodikosok már fognak árulni, maximum 500 forintot lehet bevinni és választhatnak maguknak valamit, persze ami megtetszik nekik. Jut eszembe, múlt héten egyik nap úgy jött haza az iskolából, hogy szintén volt valami vásárlási lehetőség, megunt könyveket lehetett bevinni, szóval Adrika választott könyvet Andorka születésnapjára. Teljesen meg voltam hatódva. A könyv címe tetszett meg neki, A kis hercegről van szó, mielőtt megvette azért megkérdezte az eladó felsőbbévest, hogy lányos vagy fiús a könyv, mondták neki, hogy mindkettő:-)

Én pedig megragadtam az alkalmat és néhány este alatt újra elolvastam ezt a kedves kis könyvet, és ha Andorka megkapja a születésnapjára Adrikától akkor esténként felolvasom nekik is, nem baj, hogy még nem érthetik miről szól...

 

 

 

 

Szerző: gneke  2009.11.18. 14:03 Szólj hozzá!

Címkék: ünnep iskola andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr671534259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása