Andor elmúlt hete (másfél hete) is az iskolához kötődik.

Múlt pénteken volt a leendő iskolájának a nyílt napja, igazából afféle szülői tájékoztató, mert nem az a nyílt nap, ahol láthatjuk a tanítónéniket munka közben, hanem egy délutáni-esti elfoglaltság. Andor tehát jött velem, tantermet először látott.

Persze arról az iskoláról van szó, ahová Adrika is jár, tehát az általános bemutatás nem volt ismeretlen, inkább a tanítónénik személyére voltam kíváncsi. Lehet hallani hogy kik a jobbak, kik a kevésbé kedveltek, kíváncsi voltam sok ember ez esetben igen egyező véleménye vajon az enyémmel is egyezik-e?

Első tervem volt, hogy megvárom, míg lezajlik ez a szülői tájékoztató és csak azután írom be a kiválasztott sorrendet, de végül mégiscsak előbb adtam be a jelentkezési lapot. Nagyon nehéz döntés volt az idén is, és még szerencse, hogy Adrika már iskolás és oda jár, mert a jelentkezők száma megint többszörös és igazán csak azok lehetnek nyugodtak, akiknek a testvérük már ott tanul. Még így is izgulhatunk majd két hétig. mire kiderül, hogy melyik osztályba is vették fel - a háromból egyet meg sem jelöltünk, illetve kifejezetten odaírtam az indokláshoz, hogy a gyermek érdeklődésének és képességének semmiképpen sem a művészetis képzés ajánlanánk.

Andorkának egyébként tetszett az iskola. Bementünk abba a két osztályba, amit megjelöltünk, beszéltünk a tanító nénikkel. Mire egyik teremben kivártuk a sort,  a másikba átérve már csak a két tanítónő volt, így tényleg csak Andort tudták faggatni, pl melyik oviba jár, hogy hívják, melyik nevét használja, van-e testvére, hogy hívják őket, Andor hány éves, meg tudja-e mutatni a kezével is, hogy hat...Mindenre nagyon szépen válaszolt, majd magától el kezdte mondani, hogy neki már van iskolatáskája, de még rajta van a címke, hogy bármikor vissza lehessen vinni a boltba:DDD (ez a mi "fenyegetésünk" arra az esetre, ha nem úgy viselkedik, mint egy leendő iskolástól elvárnánk...starwarsos táskája van egyébként, ugyanolyan tolltartóval és tornazsákkal). Mivel a teremben volt játék is, így szépen eljátszott egyedül egy kis sajátmagát támadós harci játékot ;), mire tanítónők meg is jegyezték, hogy annak is van előnye, ha a gyerek önállóan elvan...DDD

A másik "nagy esemény" ugyanaz a matekverseny, amin Adirka is volt tavaly, egy másik általános iskola szervezi, háromfordulós. Míg tavaly az első két feladatlap otthon lett megoldva,  a harmadik az oviban,  az idén az első kettő hazakerült  a harmadik pedig most szombaton az iskolában lett megoldva, önállóan. Szóval készülgettünk a héten, miután az is kiderült, hogy az első két fordulóról maximális pontot hozott el (hoztam el???) - nyilván mivel olvasni még nem tud, és anya felolvasta neki a feladatokat, nehéz megállni, hogy ne segítsek miről is van szó.  De azt is tudtam, hogy ő egyedül ott nem fog maximális pontszámot szerezni...Nem is szerzett, 160 indulóból 54. lett...Mivel a helyi városi televízióban készült egy kis bejátszás a versenyről, és épp abban a teremben lett a felvétel, ahol  Andorék voltak, így láttam pár jelenetet, ami őt is mutatja (internetről visszanézve)  ahogy oldja a feldatot és látszik, hogy gondolkozik - pedig nagyon azt hittem tegnap délelőtt, hogy mi ott csak megjelentünk...Tehát ült már iskolapadban is, feladatot megoldva.

Szerző: gneke  2010.01.24. 22:13 Szólj hozzá!

Címkék: verseny iskola matematika andor

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr551699281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása