Miután Andor beteg lett, légcsőgyulladása volt, ez okozta a sűrű ám láztalan köhögést, itthon volt pár napig. Ezalatt Adrika 2 nap mamáéknál egy nap itthon felállásban volt, így gyakorlatilag kétfiús anyuka voltam napokig.

Elő is kerültek a fiúk kedvencei. Építőjáték, Lego, autók, sapkamániás fiaim ritkán voltak fedetlen fővel itthon, plüssállatok, állatos könyvek, mesék.

Volt egy fiús körünk is a gyermeksebészeten, igazán fiús dolgok miatt, szerencsére minden rendben.

A közös játékokon kívül volt időm csak Andorral is foglalkozni. Úgy érzem eredményesen. Régi hiányosságunk volt, hogy végre megtanítjuk Andort cipőt kötni, jónéhány próbálkozásunk volt, de sikerült. Elhatároztam, hogy a logopédiára is ráhajtunk, valahogy eddig azt is olyan sikertelennek éreztem, pedig már egy éve jár, de volt pár hang amit nem akart vagy nem tudott eddig jól mondani, illetve mondott, csak élőbeszédben nem használt, most úgy érzem rendbejöttünk ott is. Hogy ez most a véletlen műve vagy kezdi kicsit összeszedni magát, vagy a több gyakorlás tett-e jót nem tudom, de örülök, hogy jó irányba fordult a kocka. Eddig az volt a gondom, hogy a foglalkozásokon leírt versekben ha utánam mondta jól használta az épp gyakorolt hangot, de folyamatos beszédben még mindig selypített és még más hangokat is rosszul mondott, most pedig figyel rá, hogy jól mondja és kijavítja magát, ha rosszul mond egy-egy szót.

Tehát a betegséget leszámítva sikeres hét áll mögöttünk.

Áronunk mindeközben mániákus sikítóvá lépett elő. Ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte, visít, sikít. Többször írtam már itt is, hogy nagyon nyugodt gyermek, de szerintem harmadik gyereknél ritka tulajdonság, úgy tűnik önző lesz. Egyre többször hallom a szájából, hogy enyém, felváltva az Ároné szóval, de az enyém lett most divatos. Andor hozzá sem érhet szinte a játékaihoz, könyvéhez.

Szintén divatos szó lett mostanában az igen is. Hihetetlen, hogy nem csak a nem létezik, de igaz.

A "tőle félni" is gyakran hangzik el mostanában. Ez a félek tőle kifejezés Áronos változata.

Van egy aranyos mondat, amit nem tudom hol hallott, ki mondta neki: kész a malac. Azért aranyos, mert épp akkor használja, amikor az egyedül elfogyasztott étel után épp úgy néz ki, mint egy malac. Magamban jót nevetek, hogy tényleg kész a malac :DDD

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: gneke  2010.02.16. 21:44 2 komment

Címkék: betegség fejlődés beszéd andor áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr411764632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.02.17. 10:36:21

Andornak biztos jót tett, hogy picivel több figyelmet kapott. Én csak Mátéból tudok kiindulni, hogy az ő beszédfejlődése is mindig akkor ugrik nagyot, amikor a nagyszülőknél vagyunk pár napot, mert akkor 24órás a vele való törődés.
Nálunk is van sapkamánia:) Máté már Milán fejére is mindig húzna valami kalapot:)

gneke 2010.02.17. 11:21:27

@PBea: Andor nagyon igényli a csak vele foglalkozást. Épp arra gondoltam, hogy az oviból hátralévő 4 hónapot megpróbáljuk úgy kihúzni, hogy néha itthon tartom egy-egy napra. Mindenkinek jót fog tenni.
Sapkamánia: ez olyan fiús dolog úgy tűnik.
süti beállítások módosítása