Mivel Debrecenben hétfőn és kedden lehetett óvodába íratkozni, és legközelebb egy év múlva lehet, (illetve pár nap múlva lesz még egy pótbeiratkozás), Áron viszont márciusban 3 éves és a jövő áprilisi beíratkozás neki már késő ezért tegnap elmentünk abba az oviba, ahová járatni szeretnénk, beirattuk.

A helyzet nem túl rózsás, ugyanis most nagyon sokan jelentkeztek, hetvenvalahanyadikok voltunk, és évente kb 50-60 gyerek ballag, de még a második beiratkozási nap délelőttjén mentünk, valószínű, hogy a szám még csak nőtt a nap folyamán. Egyelőre nem is vagyunk nagyon bíztatva, hogy sikerül, a 2008-as születésű gyerekeknek nem biztos a felvétele, főleg Áronnak aki márciusi. Szegényke elég rossz időpontban született ilyen szempontból. Viszont szeptemberig megoldani az elhelyezésést elég nehéz lenne.

Bár nekünk nincs is olyan rossz dolgunk, mert a szüleim, akik így is eléggé be vannak fogva a gyermekfelügyeletbe, szívesen vállalják Áront akár márciustól szeptemberig, vagy onnantól ahogy sikerül visszamenni dolgozni.  De ez azt jelenti, hogy június közepéig egy gyerek, onnan augusztus végéig 3 gyerek felügyelete, néhány hét kivételével. És még szerencsések vagyunk, hogy nagyszülők vigyázhatnak a gyermekre, nem kell "idegenre" bízni.

Ráadásul háromgyermekesként van  lehetőségem itthon maradni mondjuk főállású anyaként szerény anyagiak ellenében (röhej), tehát azt is megtehetném szeptemberig, de annak meg egyéb kellemetlen következményei lennének, mondjuk 15 éves folyamatos munkaviszony megszakítása. Ráadásul pár hete már lebeszéltem a volt főnöknővel, hogy mikor kezdenék és nagyjából a jövő év március jött ki...Sehogy sem az igazi.

És a körzetes oviba is talán sikerülne, de oda meg semmiképp amiket hallok róla és nem véletlen hogy a nagytesók sem oda jártak. Azért reménykedek, hogy mégiscsak lesz hely amint 3 éves lesz.

Áron persze benn volt velem a beiratkozásnál, néma csendben ült a széken, majd mikor ölbe vettem kifelé jövet a vezető óvónő irodájából, akkor indult meg a nyelve -  anya ölében biztonságban érezte magát. Bementünk Andor csoportszobájába, elvileg abba a csoportba szeretnénk vinni (helyesbítek: a csoport elballag és ezek az óvónők kapnak új kiscsoportot) tehát elvileg homogén korosztályú csoport esetén odakerül. Áronka jól érezte benn magát, a fiúk körbevették, báboztak neki, nagyokat mosolygott, nevetett, Andor persze kellően babusgatta, védte, féltette az öccsét.

Csak legyen hely!

 

Szerző: gneke  2010.04.21. 11:10 Szólj hozzá!

Címkék: óvoda áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr871939414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása