...és kedden már vakáció!

És eltelt az első tanév, persze hihetetlenül gyorsan. Nem csak a pici babák mellett telik gyorsan az év, hanem a nagyobbak mellett is. Az utolsó hetekben fáradt el igazán a nagylány, már ő is várja hogy szünidő legyen.

Ezek az utolsó napok már kevésbé tanulósak, hajtottak végülis egész évben, majdnem minden napra jut valami meglepetés, játékprogram - múlt hétfőn játszóházban voltak, igaz az még a gyermeknap hevében zajlott, a héten egyik nap néhány zenész volt az osztályukban és próbálhatták ki  a hangszereket, például hegedű, fuvola, brácsa, cselló is volt.

Igaz, hogy tanulmányi kirándulásnak mintegy kihelyezett környezetismeret órának lehetett nevezni a botanikuskertben tett látogatást, de azért mennyivel jobb, mint a tanteremben ülve hallgatni az anyagot, mint virágok közt sétálni és beszélni róluk.

Holnap a város legnagyobb játszóterére mennek, kedden pedig fagyizni. Vége lesz a tanévnek.

Adrikával beszéltem arról, hogy mikor mi iskolások voltunk, akkor a táblára rajzoltuk fel a vakáció betűit és szép rajzokká alakítottuk át. Nem is gondoltam, hogy él még ez a hagyomány. Nekik a héten az utolsó rajzórán volt az a feladat, hogy a vakáció szó betűiből kellett rajzokat kialakítani  - kinek mihez volt kedve - és a legjobb rajzok elkészítői fogják majd élesben is a táblára rajzolni.  Adrika például egyedüliként rajzolt a "I" betűből,  mégpedig egy ceruzát, így választhatott két barátnőt akivel hármasban megalkotta a táblára is immár a vakáció szó részeként. A többi betűre is szép ötletek születtek.

Egy hét múlva évzáró.

 

Szerző: gneke  2010.06.13. 23:00 2 komment

Címkék: iskola adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr982079570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2010.06.17. 13:43:35

Ne is mondd, olyan gyorsan eltelt ez a tanév. Marci is most kezdte az elsőt, erre pénteken már évzáró... Amikor ebbe a lakásba költöztünk akkora volt mint most Milán, hihetetlen hogy rohan az idő, de az a szerencse, hogy mi egyáltalán nem öregszünk:)))

gneke 2010.06.23. 10:24:59

@Csilli81: Én már néha érzem, hogy öregszem...nagyon jó vakációt Marcinak!
süti beállítások módosítása