Általában július végén-augusztus elején szoktunk nyaralni menni, gondos előkészítés előzi meg részemről a helyszínt, a szállás kiválasztását. (Nem mindig egyszerű, főleg mióta öten vagyunk, mert szállodai szobák nem mindig pótágyazhatók 3 gyerek részére, két egybenyíló szobához még kicsik, családi szoba elenyészően kevés a max 4 főre pótágyazható szobák számához képest vagy méregdrágák).

Idén nem bonyolítottuk túl a dolgot, Adrika utolsó iskolai tanítási napja után indultunk Budakeszire és egy nappal az évzáró előtt érkeztünk haza. Fővárosunkat és környékét szerettük volna kicsit bejárni, ez kicsit túlzás, mert ehhez még tízszer ennyi idő is kevés, de eddig nem sok időt töltöttünk Pesten - csak átutaztunk vagy rokonlátogatóba mentünk.

Kezdem a rossz dolgokkal. Az időjárás. Végülis kegyes volt hozzánk, de szakadó esőben mentünk, ugyancsak szakadó esőben jöttünk, és ott is megtréfált minket egyszer-kétszer és félő volt, hogy nem tudunk menni sehová csak a szobánkból nézzünk a szakadó esőt - szép kis kikapcsolódás.

A másik kellemetlenség volt, hogy Áronunk viselkedése hát finoman szólva is nyűgös volt. Dackorszak erőteljes jelei mutatkoztak meg nála, olyan földhözdobálós-visítós-minden tekintetet felénk fordítós stílusban. Itthon minden helyreállt, így valószínű a napirend   étkezések, alvások (hol napi egy alvás, hol napi kettő egyik sem ágyban, hol a buszon, hol a kocsiban, hol anya, hol pedig apa ölében...) teljes borulása, az idegen környezet tette meg hatását. Ami még borult: néhány nappal az indulás előtt nagyjából szoba - és ágytisztává váló gyermekünk (akkor úgy tűnt) végig pelenkában volt tartva, ennek hatása borítékolható volt, bár az azóta eltelt egy hét már sok javulást hozott, de még mindig vannak balesetek (off: emiatt nem izgulunk, ráérünk még).

Pihenés? Áron soha nem látott mértékben volt apás, és ölbenbaba. Szokatlan volt, és kicsit nehézzé is tette a kirándulásokat, az eddigi két nyaralásunkat jobban tűrte. Lehet akkor még túl kicsi volt?

Ami végül is jó volt: együtt voltunk és csak egymásra figyeltünk néhány napig. Az előre eltervezett javában gyermekbarát programokat sikerült teljesíteni, így voltunk  Tropicariumban - Andor kedvence volt egyértelműen, a Csodák Palotájában, amihez Áronka még nagyon kicsi volt, de mi négyen nagyon élveztük. Egy este elmentünk az Elevenparkba, ez igazi gyerekbarát program volt. Pénteken a Vasúttörténeti Parkban jártunk, ahol mozdonyt is vezettek nagyjaink és erről papírjuk is van;), közben  a Hősök terét is megcsodáltuk, nemzeti hőseink szobrainál elidőztünk, kis történelemórát tartottunk (Áronka eközben apa ölében aludt egy városligeti padon - tud élni).

Szombaton egész napos kiránduláson voltunk, ahová régi kedves barátnőm, egy középiskolai osztálytársnőm  is elkísért minket. A kirándulás útvonala pedig fogaskerekű-gyermekvasút-Erzsébet-kilátó-libegő majd libegő vissza- gyermekvasút-Budakeszi Vadaspark volt. Még mindezek előtt megnéztük az Országház épületét és gyönyörködtünk a Budai Panorámában. Mindezek után Áronka már azelőtt elaludt, hogy a Vadasparkba mentünk volna, így Apa vele visszament a szállásunkra, a Vadasparkba négyesben mentünk.

Vasárnap rokonlátogatáson voltunk, keresztszüleimnél, ahol unokatestvéremékkel és keresztfiunkkal is találkoztunk.

Hétfőn jöttünk haza, de előtte még Heléna falujában is megálltunk, találkozónk volt vele és anyukájával - Ingrid pedig meglepetéssel is készült, ugyanis nem csak velük találkoztunk, hanem az én "bloganyukámmal" RKrisztával (neki köszönhetem, hogy több mint két éve blogolok)  és kisfiával Barnival. A főtéren kicsit kifutkározták magukat a gyerkőcök, majd a cukrászda kinyitásakor egy-egy fagyit elfogyasztottak, ezután autóba ültünk és indultunk haza.

 

 

Szerző: gneke  2010.06.29. 13:38 5 komment

Címkék: budapest család szabadidő nyaralás

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr342118472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.06.29. 20:12:22

jaj de kár, hogy pont fedte egymást a nyaralásunk:(((( de van még itt annyi látni, nézni, és csinálnivaló, hogy gyertek máskor is!!!!!

cucka 2010.06.29. 21:43:46

Tavaly nem jött össze a Helenkás randi, idén a mienk sem, de ez biztató, hogy jövőre összehozzuk a mienkét is. ;)

Nagyon szép helyeken jártatok, szépek vagytok! :)

gneke 2010.06.29. 22:53:22

@PBea: @cucka: Nagyon bízok benne, sőt tudom, hogy össze fog még jönni Veletek is a randi!

Napocska977 2010.07.03. 13:26:54

szia! nehezen tudtam belépni, azért ez az új név. De sikerült!
Örülök, hogy jót nyaraltatok és tetszett ott Nektek. Jók a képek is!

Sajnos én nem szeretem már Budapestet, vagyis azt, ami mostanra lett belőle. Régebben azért szebb, tisztább volt, de 2004ben éltem ott 1 évet és az sajnos már nem volt olyan kellemes, mint túristaként.:-(
Óriásit csalódtam a magyar fővárosban! Sem a város, sem az ott lakó emberek nem nyerték el a tetszésemet.
Így mi csak nagyon ritkán megyünk oda, ha nagyon muszáj és akkor is sok rossz dologban van részünk (pl. a tömegközlekedés is kritikán aluli).
Azért remélem, ez fog még pozitívan változni, mert én is szeretném, ha Albert látná, ismerné a fővárost és nem ezt, nem így.:-(

gneke 2010.07.07. 08:57:14

@Napocska977: szia! Örülök, hogy sikerült mégiscsak belépned. Nekünk most szerencsénk volt, tényleg csak kellemes emlékeink vannak a városról (kivéve autós közlekedés, dugók...)és különösen az emberekről, elfelejtettem írni, pedig akartam, de mintha nem is kis országunkban lennénk. Persze lehet, hogy ez a gyerekek miatt volt, de már ez is valami! Nem szokás a kisgyerekeseket szeretni.J
Alberttel pedig mindenképp menjetek majd párszor el, főleg ha tesódéknál tudtok aludni és szállást sem kell keresni (ez ahol mi voltunk nagyon sz.r volt). De még érdemes várnotok pár évet.
süti beállítások módosítása