Nem újdonság, teljes gőzzel készülünk  a szeptemberre és az azt követő hónapokra.

Múlt héten volt az utolsó idei nyári táboruk iskolásainknak, mégpedig lovas-kézműves táborban voltak. Szerencsére egy délelőtt kivételével végig szép idő volt rájuk, valóban arról szólt a tábor, aminek hirdették, lovaglás, lóápolás, szekerezés, kézműveskedés, bár ez utóbbi nem volt túl sok, de nem is annyira hiányzott, hisz minden tábornak kicsit részét képezte ez.

Tegnap óta aztán újra négyesben. Vagyis nem egészen. Van pár mester az udvarunkon. Udvarunk ugyanis építési övezetnek minősül, van egy kút fúrva, de nem az igazi, lesz másik, így fel van ásva az udvar nagy része, mondjuk már két hete, szóval ez nem újdonság. Van egy kerítésünk, igaz tyúkléces, deszkakerítés, lesz másik, de ezt az ideiglenest azért le kellett bontani, van betonjárdánk, de most bazaltburkolatot kap, ezért a meglévő betont az udvarról fel kell(ett) verni - tegnap szembesült a kivitelező vele, hogy mntegy 20 cm vastag, gépet kellett hozzá bérelnie. Tehát néhány hétig még meg kell nézni mikor hová lépünk, de utána sem fogunk tétlenkedni, mert mosókonyha kialakítás és fürdőszoba felújítás fogja követni. Totál generál. Tartjuk a frontot. Akinek ez igazán tetszik, hogy felfordulás van, természetesen  a két fiú, Áronunk a földhalmok láttán rettentően boldog "anya, homot (homok)", és lehet rajta mászni, csúszni, nekem meg aggódni, hogy épp melyik 60 cm mély gödörbe esik bele. Andorunk régészesdit játszik benne, neki is kapóra jött. Mi lesz még ha kisfiuk öröme munkagépek lesznek az udvaron?

Áronunk meg egyébként nagyon kinti gyerek, most lapátolgatja a földet, állandóan kinn vagyunk vele az utcán. Két hete már hogy egyedül biciklizik, nagyon tudja tekerni, véletlen érzett rá - persze nem nagyon akart először tekerni, inkább a taposómotort választotta, a bicaj akkor lett megint fontos, mikor Andor ráült. Az Áron kisbiciklijére. Na akkor Áronunk egyből védte magántulajdonát, övé az - hát azóta tekerget.

Közben gyakorlatilag mindent bevásároltunk az iskolakezdéshez. Ami megvéve, az szépen névvel ellátva, betéve a tolltartóba, táskába, rajzzsákba, már csak a tornafelszerelés és a tisztasági csomag feliratozása hiányzik. És persze benne az iskolatáskába. Ami így elég nehéz, és a tartalma drága. Könyveink is lesznek egy hét múlva, azok befedése után részünkről akár indulhat is a tanév.

Házi feladatot is kaptunk, Andor leendő osztályfőnökeitől, mi szülők. Használati utasítást kell írni a gyerekhez, rögtön első nap beadni, amit tanítónők még aznap együtt elolvasnak, értékelnek. Nagyjából kész vagyok vele, nem volt egyszerű, és még elég hosszú is lett, vagyis gondolom hogy két gépelt oldal nem kevés. De úgy érzem, amit leírtam benne, az mind fontos.

Házi feladatot Adrika is kapott, matematikából, rutinpéldák huszas számkörben, 220 példa, hibátlanul megoldva. Augusztus közepe körülre kérte tanítónő, két hónappal az évzáró után már eleget felejtenek, aki felejt. Úgy tűnik, Adrika nem...

Szabadidőnkben gyümölcsbetakarítás és feldolgozás folyik, szokás szerint a befőzés időszaka este 10 és éjjel kettő közt zajlik, relatíve steril körülmények közt.

 

Szerző: gneke  2010.08.10. 14:47 Szólj hozzá!

Címkék: család tanulás iskola nyári

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr682212407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása