A szombati születésnapozás után és a mai névnapi felköszöntés között vasárnap mi is meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Többévi nevelőmunka eredménye lehet, hogy nem akarta mindjárt-azonnal-most rögtön egyik gyerek sem elfújni az épp meggyújtott gyertyát. Talán azért mert előző nap a 8 újralobbanós szülinapi gyertya már igénybevette a tüdejüket?

A vasárnapi elég hideg idő viszont elvette a kedvünket, hogy az idei adventi ünnepi megnyitóra elmenjünk a város főterére. Ha a megnyitóra nem is jutottunk el, azért a vásárba mindenképp szeretnénk. Ma már érintettük is kicsit, hátha holnap már nem csak kicsit fogjuk. De van még idő Karácsonyig.

A kalendáriumot viszont holnaptól kezdjük használni. Idén sem újítok: édességek lesznek legfőképp a zsákocskákba rejtve, illetve kívánságok teljesítése, társasjátékozás, amire a nagy rohanó hétköznapokban nincs idő. Lehet hogy most is a hétvégi zsákokban lesznek ezek a meglepik?

A hétvége tartogat egy családi programot, munkahelyi mikulásozást, helyi színházban megtartva - minden évben jó szokott lenni azt leszámítva, hogy akár 2-3 időpont is meg lehetne adva, mert gyakorlatilag minden széken ülnek vagy hárman. Előre látom, jó ha ötönknek lesz 3 ülőhely, de kettővel már ki fogok békülni. Fő az optimizmus:-) És persze a gyerekek öröme. Áronkát tavaly még nagyon nem kötötte le a műsor, hátha az idén már ő is élvezni fogja.

Vasárnap már újabb gyertyát gyújtunk.

Szerző: gneke  2011.11.30. 23:19 2 komment

Címkék: család advent

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr293427405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2011.12.04. 21:09:06

szia!
Jó, hpgy nálatok azért lesz idén munkahelyi Mikulásozás!
Sajnos nálunk idén elmarad.:-( én m.helyem a dolgozók gyerekeinek soha nem szervez ilyesmit, csak az "ügyfeleknek" (fura is, hogy egy családsegítő központ pont a gyerekekre nem gondol...).
Attiláéknál viszont jó szokott lenni, de idén v.miért nem szervezték meg.
Pedig a tavalyi vasutas Miki nagy élmény volt Albertnek, ráadásul ugye a vonatokat is meg lehetett utána nézni.:-)

gneke 2011.12.04. 21:20:37

@Napocska77: Nálunk talán az egyre csökkenő kedvezmények közül épp ez az ami még maradt, a gyerekek Mikulása. De erről mindjárt írok is bővebben.
süti beállítások módosítása