Reggel indultunk az oviba, kiszállunk az autóból mikor észreveszem, hogy Áronka táskájában nincs benne az alvókája. Mondja Áron, hogy az ágyon maradt, ő látta, a takaró alatt. Kérdem tőle, miért nem rakta be a táskájába? Á: mert az a felnőttek dolga!


Bizonyítványok kiosztva. Kb erre számítottunk. Adrikáé hibátlan, bár angolból csak szövegesen lettek értékelve és az nem annyira volt kimagasló dicséret.

Andoré nem annyira tökéletes, igaz sok meglepetés nem ért. Szövegesen lett értékelve, szorgalom maradt jó, viszont magyarból már nem jól megfelelt. Igazából nem sokat változott az értékelése tavaly óta, magyarul a hibái megmaradtak. Van min javítani.


Beszéltem a hegedűtanárnővel. Nagyon meg lettek dicsérve mindketten, arra kért minket is, hogy nyugodtan dicsérgessük őket, mert nagyon ügyesek voltak. A jegyük így egyértelmű, bár megkért ne áruljam el nekik, majd ő megmondja. Így tettem:-)


Tegnapi történet, csak elfelejtettem megírni. Apa még az év első napján elment fogorvoshoz, időpontot kérni tömésre. Mikor hazajött mesélte,  hogy volt ott egy apuka, három gyerekkel, mint nálunk, lány-fiú-fiú sorrend és kb mint a mi gyerekeink minusz egy év, a kicsike volt talán még több mint egy évvel fiatalabb Árontól. Az az apuka is időpontot kért fogászatra. Apát hamarabb behívták, de mondta, hogy előre engedné a másik apukát...Elmesélte hogyan viselkedtek a gyerekek, gyakorlatilag a padlót felnyalták addigra mire sorra került apuka. Hogy jön a tegnapi naphoz? Vártuk hogy a gyerekek sorra kerüljenek a vizsgán, Apa beszélget egy férfivel, vele egy kisfiú, kb másfél -két év körüli. Aranyos kis csöppség volt, aki elment mellette mindenki megsimogatta a buksiját. Kérdem otthon, ki volt az a férfi, akivel beszélgetett? Na, ki volt? Itt is volt egy népnevelő jelenete, épp valamit intézett, mikor  a kicsike szökni akart és apukája a  lábával fogta vissza:D


Andorka tegnap szerelmes levelet írt egyik osztálytársnőjének, akibe szinte az első iskolai nap óta szerelmes. Kérdem ma tőle, hogy átadta-e a levelet? Nem, nem adta oda.

És most a levéltitok megsértése következik, de muszáj leírni, mert annyira aranyos. Bár nem került bele az a mondat, amit Adrika javasolt, hogy ez milyen szép lenne egy fiútól: "hajad, mint a búzakalász". Ehelyett: "szemed, mint a tulipán" "hajad mint a felhő" hasonlatok kerültek leírásra. Továbbá egy rajz, amin felismerhető 5 emberalak, kisebb-nagyobb, a kiszemelt hölgyike is egy öttagú család középső gyermeke. A rajz alatt: "a te családod". Igen, minden szülőnek a saját gyermeke a leglegleg, de Andorka drága az anyja rajztehetségtelenségét örökölte, (a rossz tulajdonságok dominánsan öröklődnek). Szóval a rajz láttán lehet megsértődött volna a kislány és lett volna vége egy szépen induló románcnak.

Szerző: gneke  2012.01.18. 22:43 6 komment

Címkék: gyerekszáj szerelem iskola andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr693575483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2012.01.19. 22:02:17

Gratula a bizikhez! No meg a hegedűhöz, ügyesek az iskolásaitok! Ezek szerint Androka kicsit szétszórtabb? Pasiból van:-D ahhoz képest szerintem nem rossz az az értékelés, sőt!
Albert beszédét én is figyelem, Ő a Z helyett mond mindig Sz betűt:-D gondolom iskola előtt, ha addig nem tisztul, Ő is jár majd logopédushoz. Sok gyereknek kell is, nagyon hasznos dolog! Emlékszem, én anno nem jártam de mindig irigyeltem azokat, akik igen. :-D Mert sokszor kaptak matricát vagy kifestőt a foglalkozások után (gondolom motivációnak) és be is vált, szívesen mentek a gyerekek. Ha már menni kell, legalább szeressék:-)

gneke 2012.01.21. 22:57:39

@Napocska77: Inkább azt vettem észre Andoron, hogy lassabban vagy későn érő típus. És önbizalma sincs. Valamint szereti ha foglalkozunk vele. Végülis jó a bizonyítványa, tényleg a magyart kivéve szinte csak ötösei voltak minden tantárgyból évközben. A magyart ha kettéválasztjuk irodalomra, nyelvtanra - irodalom (olvasás, szövegértés, verstanulás) mindenféle jegy van, vers, olvasás inkább ötös, szövegértés gyengébb, a másik rész a helyesírás, nyelvtan nagyon gyenge. Legjobb jegye abból hármas volt. A férjemnek volt általánosban inkább gyengébb nyelvtanjegye (4-es...), én végig ötös voltam belőle, középiskolában minden évben indultam helyesírás versenyen. Hát, nem tőlem örökölte. És sajnos, én sem vagyok már a régi ezen a téren.
A logopédia már be van kalkulálva, szerintem fog járni Áron is, de közel sem olyan rossz a helyzet mint a bátyjánál volt. És 5 éves koráig még javulhat is. Elvileg ősszel fogják felmérni, hogy fejlesztésre szorul -e vagy sem. Azt általában szeretik a gyerekek, itt is voltak matricák, pecsétek, minden ami bíztató:-)

Pankababa 2012.01.21. 23:10:04

:-) Olyan édes ez a gyerekszerelem:-)

kikocs 2012.01.22. 12:08:14

gratula a bizonyítványokhoz!
És jók voltak ezek a kis szösszök! :)

gneke 2012.01.22. 16:58:38

@Pankababa: Sajnos a kukában végezte a levél, ahelyett hogy eljutott volna a címzetthez:-(

gneke 2012.01.22. 17:02:30

@kikocs: Köszönjük! Nem kevés tanulás áll mögötte. Főleg a nem kitűnő mögött:D
A szösszök elsősorban azért keletkeztek, mert mire ideérek, hogy írjak magunkról mindig sok ilyen apróság gyűlik össze. Egyébként nekem is tetszenek:D Ja, és mire egy nagyposztot megírok keletkezik újabb szösszenet amit a következő alkalomra leginkább elfelejtek. Különös tekintettel Áron aranyköpéseire igaz ez, túl gyorsan keletkeznek újabbak és újabbak.
süti beállítások módosítása