Adrika két hete kezdett köhögni, aminek az lett az eredménye, hogy pár napot otthon töltött iskolaidőben. És antibiotikumot fogyasztva. Nem vagyok ellene, hiába próbáljuk a házi praktikákat, népi gyógymódot bevetni, mindig ez a vége. Szerencsére nem gyakran, évi egyszer, kb. Múlt héten aztán Andor is elkezdte a köhögést, még láza is volt. Ma már nem bírtuk tovább, csak eljutottunk vele is orvoshoz, és a héten már nem megy iskolába.

Anyukám azzal fogadott, hogy óvó néni mondta, hogy alig tíz gyerek (nem emlékszik, hogy 9 vagy 11) volt ma a csoportban, 27-ből. Ő maga is beteg, mármint az óvónéni, fáj a torka, de...csütörtökön már említette, hogy pénteken sok gyerek csak a farsang miatt fog menni. Állítólag ma alvásidőben már Áron is köhögött, ébren viszont nem. Most hogy elaludt, hallom hogy néha köhög, olyan ugató...Kész, ebből már hiányzás lesz. Andorral ma mikor elmentem a doktornőhöz rendelés vége előtt negyedórával  voltunk benn a rendelőben: azt mondták, ő  ma a 37. beteg. Még hárman voltak utánunk, három család két gyerekkel, mondjuk azt nem tudom, hogy minden gyerek beteg volt-e, néha mi is hárommal vagyunk a váróban, de csak egy beteg.

A farsangokról. Pénteken volt mind a három gyereknek. Ez újdonság, míg az iskolások ovisok voltak, sosem volt pénteki farsang. És akkor még egy hétig tartott a mulatság, most csak két napos volt. Egyik nap a tornateremben, nem beöltözve, csak valami műsor volt tartva - ez is új, mert régen ilyenkor minden csoport egyformába "öltözött" ami egy papír fejdíszt jelentett. Amire emlékszem, hogy Adrikáék kiscsoportban kutyák voltak, tanultak egy kiskutyás-nagykutyás verset és azt elmondták a tornateremben, hasonlóan a többi csoport is valaminek beöltözött és ahhoz kapcsolódó verset mondott. Tehát most nem volt ilyen, csak a pénteki egyedei jelmezek, ahol Áron magára öltötte Andorka egykori maci jelmezét. (képek majd egyszer...).

Az iskolában a farsang délután zajlott, osztályszinten. Andor valamilyen hős volt, talán Ninja harcos(?) - nem túl kreatív anyukaként szétnéztünk a kész jelmezek közt és ez volt rá jó, vagyis ezt választotta a rávalók közül. Azt viszont magam sem hittem volna, hogy Adrikának sikerül készen kapható Hello Kittys jelmezt vennünk!!! Sikerült, így ő tényleg az lett, ami az idén szeretett volna lenni, illetve már két éve ezt mondja - az osztálytársak és a tanítónők szeme se rebbent csak vigyorogtak, mikor meglátták.

Egy szülői értekezlet még vár rám a héten. Tiszta deja vu érzés: azért tartják, mert Áronka egyik óvó nénije nyugdíjba vonul. Most, márciusban. Volt már egy ilyen szülői, novemberben, Andor tanító nénije ment nyugdíjba, azt viszont nem éreztük meg mint változást, mert továbbra is ő tanítja tanév végéig, szeptemberben pedig úgyis másik tanítónőket kapnak. Viszont Áronka óvó nénije nem marad tovább, a másik óvónéni viszi a csoportot egymaga, egész naposként a tanév végéig, szeptembertől lesz talán új óvó néni a nyugdíjbavonuló helyett. Szóval izgi lesz, az itt maradó óvó néninek mindenképp 27 darab 4-5 éves gyerekkel! De elvállalta. Áronka szerencsére nagyon szereti.

 

Szerző: gneke  2012.02.27. 23:42 3 komment

Címkék: farsang betegség iskola óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr674218813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2012.02.28. 18:31:10

Várom a macis képeket:)
Jaj nálunk is ugyanilyen óvónőmizéria van....

Napocska77 2012.02.28. 23:54:48

Ezen a Hello Kittys jelmezen jót mosolyogtam. Tényleg ez való egy igazi rajongónak:-D
Köhögős izé hozzánk is megjött, Albert is alig egy hetet járt oviba, megint itthon most ezzel:-( nála asztmatikus hörghurut a diagnózis, szintén kell antibio. Sajnos idén nála már az 5ik kúra a sok fülgyulladás miatt:-(

gneke 2012.02.29. 09:31:13

@PBea: Hétvégén megpróbálom összeszedni egy csokorba és beöltöztetni őket és kattintani. Mostanában nagyon el vagyok maradozva képekkel, még Andor novemberi szülinapi képei sem lettek áttöltve...Nem mondhatnám, hogy minden pillanat meg van örökítve.
@Napocska77: Kár hogy nincs jó kézügyességem, varrni pláne nem tudok, pedig a H.K jelmezt fejben jól összehoztuk Adrikával. Nem ilyennek terveztük, mint amilyet kaptunk de náluk talán ez az utolsó farsang és végül szép befejezése lett (ha tényleg ez az utolsó). Cicaként kezdte 3 évesen, cicaként végzi:D
Albertkének mihamarabbi gyógyulást!
süti beállítások módosítása