Áronunk természetesen mindig jelen van, mikor a nagytesóktól kérdezem ki a leckét, tanulnivalót, mivel ez sokszor épp beleesik egy ebédidőbe vagy autóban utazás közben történik. Nem is hinné az ember mennyi mindent megtanul ő is ilyenkor, csak mikor visszahalljuk. Persze túlkombinálva.

Andorkáék nemrég tanulták az érzékszerveket környezetismeretből. Persze azóta Áron is tudja mind az ötöt és azt is hogy mi melyiké. Ezt kombinálta tovább eképpen: a láb menésre való,  a has pedig hasmenésre.


A számok nagyon érdeklik és az évei száma is. Pár hónapja minden a három körül zajlott, mindenből hármat kellett (volna) venni neki, ilyesmi. Most négy éves, de a három még mindig kedves. Készülődünk, játékokat pakol össze: 3 autót elviszek, amennyi éves voltam a négy előtt!

Majd felsorolta a színeit, citromsárga, kék, szőke


Apával templomba mentek, misén még nem is igen volt. Mise után otthon faggatom, hogy milyen volt, tetszett?

- Igen.

- Na és, voltak más gyerekek is? A pap bácsi mellett?

 -Nem

Itt az apjához fordulok, kérdem, alig hallhatóan, nem voltak ministránsok?

Áron: nem, nem voltak ovistársak!


Felkíséri apát a padlásra, ahol még sose járt, mert elég nehézkes feljutni. A következő indítéka van: hogy megnézzem be van-e csomagolva  a hintaló! (régi gyerekjátékuk, amit zokon vett mikor a padlásra került, de nehezen fértünk tőle és ki is nőtt már belőle)


Az elmúlt hónapban ebédbefizetés az oviban, a gazdaságis néni szedi, adja a visszajárót a hagyományos osztott kasszából. Áron megjegyzi, hogy neki  otthon malackája van,(én persze rögtön kapcsolok, hogy azért mondja, mert abban van a pénze, nem osztott műanyag valamiben). Gazdaságis néni a kezébe ad két darab ötforintost, hogy otthon tegye a malackájába. E hónapban ismét ebédbefizetés, kapom a visszajárót, Áron persze emlékezteti a nénit, hogy neki is kellene  a malackájába...A nekem visszajáró 120 forintot aztán este bele is tettük.


Játékóráját állítgatja: "átállítom 19.20-ra"


Rendkívül jó logikájára egy gyors példa. Ismét tanulás, (Andor) ,környezetismeret: erdők élővilága, állatok, növények. Kérdésem: Sorolj fel 5 darab erdei növényt! Andor első válasza: ibolya. Áron: igen, az ibolya az erdőben él, mert "zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam"

Szerző: gneke  2012.04.22. 23:18 1 komment

Címkék: gyerekszáj áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr524467464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása