Nálunk is hétfőn kezdődött, mindenki rögtön hozta is a formáját.

Sikerült überkorán megérkeznünk az oviba, suliba, és csak negyedórát késtünk a hivatalos munkakezdésről. De ez tényleg nem gond, rugalmas munkakörben dolgozunk, lehet túlórázni.

Tehát megérkeztünk az oviba. vagyis még nem, kezdjük ott, hogy nagyon korán keltünk, Adrika annyira izgatott volt, hogy talán fél hatra "húzta fel" a telefonját és akkora hangerővel szólalt meg, hogy na arra mindenki kiugrott az ágyból. Egyébként hatkor szoktunk kelni, vagyis akkorra van beállítva az óra, persze tanév vége felé negyed hét-fél hét körül alig lehet kirobbantani az ágyból a társaságot.

Tehát ovi. Egész család megjelent, ugyanis olyan korán megérkeztünk, hogy felesleges lett volna a suliban kezdeni...Alig egy perc alatt átöltözött kicsi legény, kipakoltam a fésűt, poharat, majd óvó néni bemutatta az új óvó nénit. Első ránézésre szimpatikus, nap végén Áronka megjegyezte, hogy egyáltalán nem szigorú :-) Ezen kívül ma reggel láttam pár másodpercre, tehát véleményt még nem tudok alkotni, remélem aranyos lesz, szereti majd Áront és jó pedagógus. Nagy elvárásaim nincsenek, két év, fél lábon is kibírjuk...

Aztán jött a suli. Szerencsére első nap a szülők felmehetnek a terembe, segíteni lerakni a cuccokat. Nem ismétlem magam, szerintem tavaly és tavalyelőtt is leírtam, mint a málhás szamarak úgy nézünk ki és ez nem túlzás. Állítólag felsőben jobb a helyzet, mikor első nap csak egy tolltartót és egy jegyzetfüzetet érdemes vinni, de most lista van és két első osztályfőnöki óra, amikor beszednek minden tantárgyhoz mindent. Vagyis ami aznap van, de ki tudja milyen tantárgyak lesznek első tanítási nap? Így aztán iskolatáska, tornazsák, A/3-as rajzgyűjtő, cipősdoboz, mely tartalmazza a rajz és technikafelszerelést, és egy nagy szatyor a beadandó tisztasági dolgokhoz szorozva két gyerekkel, plusz az ovisnak is egy szatyor amiben a ruhászsák van és abban minden fontos, kinti cipő, benti cipő, váltás ruhák stb, és szintén egy zsák tisztasági felszerelés...

Ezek után délután mentünk a gyerekekért és Andor azzal fogadott, hogy másnapra vinnie kell magyarra füzeteket, mert az nem volt nála. Hiába kereste, nem találta. Paraanyuka, aki mindent megvett (na jó, 90%-át a dolgoknak) már nyár közepén értetlenül áll a dolgok felett, csak kb háromszor néztük át a listát, bevallom, nem többször, de a hat magyarfüzet közte volt. Fenyegetés is elhangzott, ha holnapra nem hozod a füzetet, egyest adok. Szegény gyereknek persze ott volt a füzete,  a magyar feliratú gumis mappában, ahogy az már harmadik éve mindig van, igaz együtt pakoltuk el, honnan is tudta volna, mikor annak már vagy 3  - 4 hete?

A keddi nap kicsit gördülékenyebb volt, csak az angolfüzete nem volt meg és nem az ő hibája, de környezetből mindenkivel kockásfüzetet vetettek vonalas helyett, de abból legalább hármat.

Adrikánál minden ment mint  a karikacsapás.

És ma megtörtént az első hegedűóra is. Mivel nagyon szépen gyakoroltak  a nyáron,  a feladott két dalt szépen lejátszották, rögtön az első órán bezsebeltek egy-egy matricát :-) Áron is kapott, amiért sokat nőtt a nyáron :-)

Az ő hegedűtanárnénijével is sikerült beszélni, a 1/16-os hegedű lecserélődött 1/8-ra. Tényleg nőtt a nyáron.

Ezenkívül Andor röplabdára fog járni, Adrika még gondolkozik rajta, vagyis holnapra derül ki, mert ha a barátnője fog járni akkor ő is. Barátnője meg ma kérdi meg az apukáját, hogy járhat-e.

És várjuk még az úszás újraindulását. Tavaly nem voltunk elég kitartóak, vagyis inkább a munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudtuk november után vinni őket. Az idén remélem végigcsináljuk.


 

Szerző: gneke  2012.09.05. 22:05 Szólj hozzá!

Címkék: iskola hegedű andor áron adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr514757848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása