Vagyis a Mihályozás után (vásár, két hete) most Csabáztunk, Gyuláztunk.

A "hosszú hétvége" és a szép idő kirándulásra csábította a családot. Igazság szerint ide már rég készültünk, hogy egyszer elmegyünk, mármint Békéscsabára,  a kolbászfesztiválra.

Bevállalható távolság, egy napba belefért simán, sőt még a közeli Gyula megnézése is. Ott a vár környéki séta és a híres régi cukrászda volt célbavéve, fürdőzésre talán majd egyszer egy nyáron kerítünk sort.

Az indulás. Előző nap szépen elterveztük, hogy időben indulunk, még sötétedés előtt indulunk vissza. Nos. Emberemlékezet óta nem ébredtünk ennyire későn, családilag, reggel 9 óra előtt nem sokkal. Azért sikerült akkor elindulnunk mire már meg akartam érkezni, vagyis 1/2 11 körül. Nyári melegben érkeztünk Gyulára, (26 fok volt 3/4 13-kor!). A séta és a cukrászdázás után aztán elindultunk fesztiválozni.

A fesztivál helyszíne közelében már a levegőben lehetett érezni a friss kolbász illatot. Nem volt nehéz megtalálni hová kell menni :-).  Nem is gondoltam, hogy ennyi ember lesz, bár karnevélhoz, vásárhoz szokott városlakóként nem lepett meg. Kicsit először inkább azon csodálkoztam, hogy itt is árulnak mindenféle vásárfiát, aztán látszott, hogy mégiscsak a hentesárué a főszerep:-)

Mielőtt elindultunk és tájékozódtam a honalapon, kicsit tartottam attól, hogy a gyerekeknek fog-e tetszeni. Mikor aztán láttam, hogy kivonul a Csodák Palotája, akkor már kétségem sem volt afelől, hogy a gyerekek is jól fogják magukat érezni. Így is történt. Sőt iskolásaink voltak olyan bátrak, hogy az óránként bemutatásra kerülő fizikai kísérletekben közreműködtek.

Este 8 körül indultunk haza, Ami az egynapos útba nem fért bele, hogy az élő Quimby koncerten így nem tudtunk ott lenni, akkor már tényleg nagyon késő lett volna, ha megvárjuk és a vége után indulunk haza. Így is 10 óra elmúlt mire hazaértünk, bár jóval csendesebb visszautunk volt, mint odafelé menet, a második sorban ülők mélyalvásának köszönhetően.

Gyula-mix.jpg

Csaba-mix.jpg

Szerző: gneke  2012.10.22. 21:47 Szólj hozzá!

Címkék: család evés szabadidő kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr204863346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása