Eszembe nem jutott volna ez a szó, de nem is én vagyok most gyerek:-)

Adrikáék osztályában negyedik éve vagyis mióta iskolás minden évben van adventi naptár.
Gyerekek jönnek-gyerekek mennek az osztályból, de eddig minden decemberben épp 24-en voltak.

A játék menete a következő. 1-24-ig szétosztják a számokat, mindenkinek van kedvence, mint a lottónál - születése napja vagy valami más alapján. Adrikának pl a kettes szám a kedvence, ezért igyekszik jelentkezni a 2-nél, 20-nál. A 22 a barátnője kedvenc száma, mert 22-én született, ezért ott Adrika nem jelentkezik. Az idén a 24-es számot kapta, az összes többi kedvenc szám elfogyott előtte.

Az adventi zsákocskákat illetve az ajándékot 24 kindertojás jelenti.

Tegnap elkezdődött az idei játék. Aki az első az osztálynévsorban, az húz egy számot, 1-24-ig. Akinek a számát kihúzza, aznap az választja az ajándékot vagyis húz egyet a kindertojások közül. Így aztán a téli szünet előtti utolsó tanítási napra minden számot kihúznak (péntekente és hétfőnként két-két gyerek húz), minden gyerek kap egy csokit-ajándékot-meglepetést.

Ja, hogy miért faktor? Mert épp 24-en vannak....mai gyerekekről van szó, akik szombat este tévét néznek;) Cél, hogy minél tovább benn maradjon a számuk (szóval mégsem lottó, mert ott inkább az lenne  a cél, hogy minél hamarabb kihúzzák).

Kíváncsian várjuk, hogy meddig marad benn az idén a 24-es szám, ami Adrika száma lett. Első cél az élő showba bekerülni az első 12 közé jutni, majd az első 6 közé, utána az első 3 és végül hogy ő legyen akit utolsóként húznak ki - még ha így nem is választhat csak egy tojásból.

Vajon ki lesz az idei advent-faktor nyertese? Ha FB-on lenne a blog, most kérném a like-okat. Így beérjük a szurkolással!

Szerző: gneke  2012.12.01. 11:00 1 komment

Címkék: advent iskola adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr394941067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsibrák 2012.12.03. 17:55:37

Hoztam egy like-ot az ötletnek! :)
süti beállítások módosítása