Szépen eltelt ez a hónap, szinte bejegyzések nélkül.

Mi történt?

Megkezdődött a tanév, arról írtam is. Viszonylag problémamentes volt, hamar összeállt az órarend az egyéb különórákkal együtt, ami nálunk egyrészt a hangszer másrészt pedig a tesióra kiváltása, harmadrészt a versenyekre felkészítő különórák beiktatása. Annak ellenére, hogy hamar összeállt az órarend az idén először döntöttem úgy, hogy szeretném leírni mindkét órarendet, lássam itthon is melyik nap délutánján, estéjén, éjszakáján mire tudunk készülni.

És mikor azt írom, hogy este, éjszaka nem is túlzok.

Ugyanis előfordult ebben a hónapban, hogy Adrika éjjel 3/4 11-kor jött hozzám, hogy akkor felmondná az angolszavakat.

Nagyjából itt akadtam ki először.

Nézzük szépen sorrendben.

Első tanítási héten már fel lettünk készítve, hogy bizony felsőben van felelés is. Ez nem is volt újdonság, azt viszont már én mondtam Adrikának, hogy mivel lehet az első felelésekre önként jelentkezni próbálja meg. Egyrészt, mert túl lesz rajta, másrészt, mert nem veszik olyan szigorúan, harmadrészt pedig jó benyomást kelt.

Az első sokk aztán ott ért, mikor megpróbálta és nem kapott jegyet, de sírásba fulladt a felelése annyira stresszelt:-) Hát bizony ezt is meg kell tanulni, hogy más a szóbeli felelet és más az írásbeli. Az első stressz másnapra ijesztő köhögésbe ment át, amivel még egy hétig húztuk, aztán harmadik hét hétfőjére csak eljutottunk az orvosig vele. Egész hét suli nélkül. Bravó. Megírtak ezalatt pár röpdogát, előző évi anyagból év eleji felmérőt, mindből kimaradt és persze vették a napi tananyagot, mindenből. Felső tagozat miatt senki elérhetőségét nem tudtam, mármint osztályfőnök, szaktanárok, a szülői csak a héten volt. Mire már mentünk suliba.

Na, ez a betegség sem hiányzott, elég volt mindent pótolni. Szerencsére magyarból viszont túl van egy szép nyári olvasmányélményes beszámolón, elsőként az osztályból, legalább nem kell erre sem már készülnie ebben a félévben. Ugyanis a határidő első félév vége volt, tehát jobb volt ezen is túllenni, úgyis még friss az olvasmányélmény.

A szülői értekezletük a héten volt. Egy dolog döbbentett le, ami nem változott alsó óta: a napközi. Amiben a tanulóidő még mindig egy óra, előtte viszont két óra játékidő van. Na kb itt lettem ideges, és kértem, hogy nem lehetne-e kicsit hosszabb a tanulóidő és kevesebb a játékidő, nem elsősök ők, és mozognak is épp eleget (heti 5 tesióra, ugye...). Aztán nem tudom, hogy hányan mondtak, kértek hasonlót, de már a héten félórával lerövidült a játékidő (Adrika mondta: szülői kérésre) és lett hosszabb a tanulóidő. Így talán nem csak az írásbelire jut idejük, hanem kicsit tudnak elméletre, szóbelire is készülni, nem pedig éjjel kell átvennünk az anyagot. Együtt. Ráadásul heti két szolfézs - ami miatt így is hála, hogy helyben a suliban van, de teljes egészében egybeesett a tanulóidővel. Így este 8 után kezdtünk írásbeli és szóbeli anyagot tanulni, leckét írni.

Így negyedik hét végére azt hiszem rendben is lettünk, sőt pótoltuk a kimaradt 4 napot amíg beteg volt. És még a tavalyi anyagból pótolta a nyelvtandogát, aminek a jegyét kérte. 97%-kal lett ötös.

Andor élete sem egyszerűbb, mert bár negyedikes neki is heti 5 tesióra van beiktatva. Viszont neki végre sikerült az iskolai focira beiratkoznia, sőt jövő héttől vívni is fog, szintén a suliban. Ez utóbbinak azért örülünk nagyon, mert még nagycsoportos volt mikor eldöntöttük, hogy vívni visszük, mert annyira tetszett neki ez a sport, de ez is annyira kiesik  nekünk mind a lakhelytől, mind a sulitól elég távol van - most ha helyben lesz és megtetszik neki, esetleg sikerei is lesznek, akkor megoldjuk valahogy ha később nem  a suliba lennének az edzések. A foci pedig régi vágya volt, igaz tőlünk mi sem esik távolabb, mint a foci, de tavaly azt mondtuk, hogy oké legyen foci, de akkor a jegyei kicsit javulhatnának. Eddig erre sincs panasz, Andor gyermekünk jelenleg színkitünő (na jó, van egy négyese nyelvtanból, de abból ugye hármas volt, hát sátoros ünnep ez nálunk!)

Áronunk is nagycsoportos lett, az ő szülőijén arról volt szó, hogy lehet választani melyik "szakkörre" járjon.  Ezek ingyenes, de kötelező foglalkozások az ovis napok délelőttjein, minden leendő iskolásnak valamelyikre járni kell. Ilyenek, mint foci, mazsorett, zeneovi, mesekuckó, sakk. És van egy fizetős is, az angol. Erre a tesók is jártak nagycsoportosként, nem mondom, hogy mennyire hasznos, de ártani nem árt, kedve van hozzá, tehát menni fog. A kötelezők közül pedig eddig a zeneovi az amire beosztották, és amihez neki is kedve van. Még a sakk lenne az, ami szóba jöhetne, azt néha Andorral gyakorolja.

Szeptember nálunk, Apa két szombaton dolgozott, a harmadikon nekem volt munkahelyi kirándulás - ezt nagyon imádtam, előtte kedden ovis szülői, Adrika aznaptól volt beteg, én szombaton kirándulok (ráadásul alig egy hónapja voltunk családostul ott a Tisza-tavi ököcentrumban), majd hétfőn-kedden szintén szülőin ültem este hétig...Tegnap,  a negyedik szombaton pedig Apának volt munkahelyi kirándulás.

Most, ma délutánra azt hiszem nagyjából utolértem magam.

Szerző: gneke  2013.09.29. 17:12 Szólj hozzá!

Címkék: tanulás kirándulás iskola óvoda andor áron adrienn Tisza-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr585539525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása