Bár a mi nyaralásunk véget ért már július közepén, de a gyerekeké mamánál folytatódott egészen addig, míg adrika szülinapjára haza nem értek:-)

Amit meg is ünnepeltünk, 12 éves lett! El sem hiszem, hogy már ilyen nagy lányunk van!!!

Adrika 12szülinap_6.jpg

Egy hosszúhétvégi pihenőt csináltunk, majd még egy hét munka után újabb szabadság várt ránk. Munkahelyi nyári elállás, két két szabadság ismét!

Mondhatni az édes semmittevés jegyében telt.

vagy inkább olyan ráérősen. Nem jó, de orvosi látogatásokkal kezdtünk. Allergiavizsgálatra mentünk a gyerekekkel. Még nyár elején derült ki, hogy allergiás vagyok fűfélékre, akkor határoztam el, hogy a gyerekekkel is el kellene menni, voltak is gyanús jelek. Hármójuk közül Andornál derült ki, hogy korán és későn virágzó fák porára allergiás, így nem csoda, hogy május körül majd kidörzsölte a szemét annyira viszketett neki - ráadásul épp akkor voltak kirándulásokon, szóval eléggé nehéz lett volna elkerülnie. Neki félév múlva kontrol, és mint ahogy nekem is most megnézték még párfajta ételre, gombára hogy nem-e vagyok rájuk allergiás, így Andornak is várhatóan újabb tesztet végeznek, újabb allergénekre.

A "szünetünk" eleje még az iskolához vásárlással telt, nagyjából szerintem meg is van minden, ami hiányzik az azért, mert pl rajzból az  első órán fogják elmondani, hogy mi kell. Szerencsére nem kellett tavaly sem már sok dolog Adrikának, talán ecset, filctoll, szivacs, A/4-es lap, ezek pedig vannak itthon. Egyébként sincs akkora készülés már felsőben, mint alsóban, olcsóbb a sulikezdés, kevesebb értelmetlen hülyeséget kell megvenni. Pl alsóban volt olyan év, amikor kétféle zsírkréta kellett, ráadásul a legdrágább fajta, ami persze évvégén majdnem ugyanolyan állapotban érkezett haza, csak ketté volt pár darab törve (Gioconda). Vízfesték is van ami évek óta ugyanaz a készlet, nem kell újat venni. Ehhez képest mi minden fog jövőre Áronkának kelleni!!!! Óralap, logikai készlet, dobókocka-korong, papírméter, hurkapálcika, színes gyurma és egyszínű gyurma...még szerencse, hogy a táska, tolltartó tele ceruzával, tornazsák már megvan.

Az iskolai dolgok beszerzésén kívül nagy pihenések voltak itthon. Bár apának mindig van a kertben tennivalója, jobban mondva most az udvarunkon, és persze a házimunka is mindennapos - de rengeteg időnk volt egymásra. gyerekkel sok társasjátékozás volt, egyik nap kimentünk a felújított Békás-tóhoz a Nagyerdőre - épp program volt, Bornapok, és egyúttal megnéztük együtt a Ködszínházat, az új stadiont, ami tényleg jó, el kell ismerni.

Kihagytuk viszont a huszadikai Virágkarnevált és az ehhez kapcsolódó rendezvényeket, a kocsik némelyikével találkozni lehet még karnevál után is a városban. Tegnap például a Fórum előtt az ő Dinós kocsijukkal. A bevásárlást tegnap folytattuk az őszi ruhatárral, azt hiszem tényleg indulhat  a tanév lassan.  Néhány napot külön töltött a család, apa és Áron elutaztak G.mamához, Adrika,  Andor és én maradtunk itthon. Ahogy Adrika fogalmazott: olyan ritka az, hogy csak úgy itthon vagyunk és nincs dolgunk, nem kell tanulni, iskolába készülni. Ennek ellenére a sulit várják és azért kicsit készültünk is, ami annyiból állt, hogy elővettük a hegedűt. Andorral átbeszéltük azt az olvasmányt, amit nem kötelezőként olvasott el a nyáron, hogy amikor bemutatja az osztályban mit érdemes róla elmondani.

És már csak egy hét. Ezt a hetet anyukáméknál fogják tölteni.

 

 

Szerző: gneke  2014.08.23. 17:26 Szólj hozzá!

Címkék: szabadidő nyári

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr526629121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása