Pünkösdi vasárnap két hónapos lett Áronunk.
Mivel nem voltunk itthon, ezért a mérésekkel várni kellett a hazautazásig.
Hossza most 56 cm, ami elvileg az előző hónaphoz képest 2 cm, de valójában akár 4 is lehet, mert a múlt hónapban nem akartuk elhinni, hogy az 54 cm-rel született gyermekünk 52-re összement, ezért lekönyveltük a születési 54 cm-t. Fejkörfogata, mellkörfogata is nőtt, a súlya pedig 4620 g-nak méretett.

Ezzel együtt kedden doktor néni beadta az első oltást (na jó  a másodikat, mert a kórházban már kapott BCG-t). Az új oltási rend (már 2-3 éves, csak újabb mint a két nagyobbik gyermeké volt) szerint most oltják  a babákat, kisgyerekeket 2, 3, 4, 15, 18 hónaposan majd 6 évesen, míg Adrikát, Andorkát oltották 2,3,4,5, 15 hónaposan majd 3 és 6 évesen vagyis a 6 éves oltásuk még előttünk van.
Régen a két hónapos oltás nem tartalmazta a Di-Per-Te-t és a gyermekbénulás elleni sem,  a mostani igen.
Áronka apróbb sírással vette tudomásul a szuri fájdalmát. Este nehezebben aludt el, bár lehet hogy ebben enyhe náthája is közrejátszott.

Szerző: gneke  2008.05.14. 10:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr20467699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása