Ezúttal logopédus néni által tartott szülői értekezleten voltam.

Andorka sajnos elég sok mássalhagzót mond rosszul, ezért néhány hónap múlva (januártól) rendszeresen kell logopédushoz járnia.

Piroska néni 30 éve foglalkozik beszédhibás gyerekekkel, ami azért megnyugtató. Szerencsére helyileg sem kell messzire menni, mert az oviban ahová járnak, ott tartja a foglalkozásokat.

Néhányszor a szülőknek is jelen kell lenni, mert igazán akkor lesz hatékony a hibák javítása, ha a foglalkozásokon végzett gyakorlatokat otthon is gyakoroljuk ehhez meg elengedhetetlen, hogy a szülők legalább egyszer minden új hangnál jelen legyenek az órákon.

Megállapítottuk Apával, hogy bizony nagyon jó hallása van a logopédus néninek, mert mi is tudtunk pár hangról,amit hibásan ejt, de némelyikre sohasem figyeltem fel, de ahogy leellenőriztem logopédus nénit, tényleg igaza volt: gyermekünk bizony a g helyett k-t mond, ty helyett c-t.

És még pár hangzó már javult is az évek során. Pl. Viki nénit már nem Biki néninek ejti, és a vicces sem bicces. És a van sem jan

Persze én még ana vagyok,  a sas viszont szasz a ló az .

Szegénykének pár hónapja igazi nyelvtörő volt kiejteni a gyöngytyúk szót, pedig szerette nagyon emlegetni...Most láttam hivatalosan is: gy, ty igazi kihívás neki.

És még sorolhatnám, de nem teszem.

Szerző: gneke  2008.09.11. 13:25 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr73658598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsibrák 2008.09.24. 12:25:38

Meglátod, hogy még szeretni is fogja Andorka a logopédiai foglalkozásokat!! És az mindenképp jó, ha iskolábalépés előtt rendeződnek a hibás hangok!
Áronanyu

gneke 2008.09.24. 17:13:50

Szia Zsibrák!

Köszönöm a bíztatást!
Tényleg szeretik a gyerekek és olyan szerencsénk van, hogy a városunk egyik legjobb logopédus szakembere foglalkozik majd vele!
Tipikus hibái: zöngés-zöngétlen keverés, s-zs helyett sz, cs helyett c, r hol j hol l
Majd írok privit!

gneke
süti beállítások módosítása