Az elmúlt hét elég eseménydúsra sikeredett.

Kedden védőnőnk tett látogatást és nagyon elégedett volt legkisebb gyermekünkkel, súlyát és mozgását tekintve is - ilyen sem volt még a történelem során. Korát megelőző szép mozgása van. Majdnem mászik. Kedden még ott tartottunk, hogy próbálkozik előrehaladni, pár nap múlva az erősen hintázó mozgás volt jellemző, tegnapig azt láttam, hogy a lábtempó már OK, de a kezek még útban vannak: egyik kezét ha előre teszi, a másikkal még nem tud "lépni" hanem fejrezuhan. Ma már az egyik lábacskájával próbál talpraállni, kéztempó javulóban, gyakorlatilag a felülést is láttam már azzal az apró szépséghibával, hogy még nem tud ülni:-).

Az állást is igencsak szeretné már elsajátítani, nehéz beültetni az etetőszékbe, hordozóba, mert ő már állni szeretne, ölbevételkor is "kirúgja" magát.

Szereti, sőt imádja  a banánt, de az első főzeléknek nem volt sikere, hiába a krumpli nem édes, bezzeg a banán és a sütőtök!

Szerdán varratszedésen voltam, szerencsére feleslegesen aggódtam, nem volt begyulladva. Azért a varratszedés fájt...

Szerdán estére Adrika belázasodott, sőt Áronunk is náthás volt, néha köhintett, ígycsütörtök délelőtt irány doktor néni. Adrika Sumetrolimot kapott, Áronkának a piros torkára egyelőre elég a bóraxglicerin, de kaptuk antibiotikum receptet is ha nagyobb baj lenne, pl láz, stb.

Még aznap volt egy szülői értekezlet is Adrikáék csoportjában, bőven hangsúlyozva minden témában hogy bizony jövőre már iskola. Nagyon ügyes csoportja van, kedves óvó nénikkel, értelmes gyerekekkel. Hihetetlen, hogy már nagycsoportos!

És tegnap (hétfőn) ismét szülői értekezlet volt, Andorkának. Szülők fejlődnek, vagy csak  a 2hülye mag" hiányzott, egyre kevesebb beszólással megúsztuk. Ők is már nagycsoportosnak számítanak, talán 10 gyerek mehetne jövőre iskolába közülük, 15 pedig még csak 5 éves.

A két szülői értekezlet azért sokmindenben hasonlított, nyilván vannak dolgok amiket épp kétszer hallottam, azokról nem is beszélve, amiket minden évben újra és újra elmondanak mind a két csoportban.

 

Szerző: gneke  2008.09.23. 13:34 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr74677525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.28. 10:33:17

Kedves Gneke! Heléna nagyon köszöni a felköszöntést, örülök, hogy egy ilyen szép üzenettel léptél ki a zugolvasói szerepkörből :)
Még nem ismerlek Benneteket, most kicsit belelapozok a naplóba.
Szép vasárnapot!
süti beállítások módosítása