Ma meggyújtottuk a második gyertyát az adventi koszorún. Olyan jót beszélgettünk mellette, készítettem gyümölcstálat, nass-tálat (irul-pirul), sütőtököt...

Adrikáék az oviban,  a csoportban is szoktak gyertyát gyújtani, az óvónő természetesen. Ma azt mondta, hogy óvó néni megkérdezte, hogy tudják-e miért van 4 gyertya az adventi koszorún és csak ő tudta a választ: mert 4 hét van Karácsonyig. Nagycsoportos szinten azt hiszem ez jó válasz. Gyorsan meg is kérdeztem, hogy ha most 2 gyertya ég, akkor hány hét van Karácsonyig? Gyors válasz érkezett: 2 hét.

Bizony...Gyorsan telik az idő, az ünnep már a kertek alatt. A héten végre sikerült valamennyire kidíszíteni a házat, ma együtt festettünk a gyerekekkel fenyőtobozt aranyszínre. Nagyon lelkesek és nagyon ügyesek voltak!

Ünnepi készülődésben még annyiban vagyok előrébb, hogy talán mindenki ajándéka megvan, kivéve, amiket neten rendeltem (fénykép alapú), de azok közül is kevés hiányzik illetve remélem  a héten megérkezik mind. Jövő hétre marad a csomagolás, ejnye-bejnye magamnak, mert ezt máskor ilyenkorra már rég befejezem. De még van idő, 2 hét.

A hét fő szenzációja azért a Mikulás eljövetele volt, nemistudomhányszor jelent meg.

Múlt hétvégén Andorka szülinapján az unokatesómék személyében, péntek délelőtt az oviban, délután szintén az ovi jóvoltából helyileg a Főnix csarnokban, majd K.mamáéknál, szombat délelőtt munkahelyünknek köszönhetően a Csokonai Színházban (nem ez a munkahelyünk, de itt nézhettünk meg egy csodálatos mesejátékot, Csukás István Ágacskáját), előtte azonban a mi házunkba is pottyantott egy-egy csomagot minden gyereknek a Nagyszakállú és végül este igazi meglepetésként G.mama is megérkezett, hisz náluk járt a Mikulás és hozta az unokáknak szóló ajándékait.

Spájzunk most egy nagyobb kisebb cukorlerakathoz hasonlít. Hozzáteszem hogy a mennyiséget növeli pár húsvéti nyúl csoki formájában (talán tavalyi Mikulás már nincs, kitűnő csokismuffin alapanyag, szerintem másra sem jó...). "jó hír", hogy a cukorlerakat mennyisége gyors ütemben csökken, rossz hír: ugyanez.

A csomagok tartalmáról...én személy szerint jobban szeretem magam összeállítani, és abba minőségi édességet tenni, ha lehet ilyet kijelenteni. A készen kapható csomagok (kivéve a Milka) néha borzasztó tartalmúak. Egy szelet ehetetlen nápolyi Mikulás-szeletnek csúfolva, a világ legehetetlenebb zizije, valami förtelmes utóízű tutti frutti cukorka, 12g Chio Chips (megnéztem a csomagolásán)....Bár az is nassnak számít, de szívesebben teszek a több csoki helyett inkább müzlit, ropit, és kevesebb, de finomabb csokit a csomagba. Szerencsére a nagyszülők, unokatesóm is hozzám hasonlóan gondolkodnak.

Na de ez már nem Adventről szól...

 

 

Szerző: gneke  2008.12.07. 23:42 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr3810297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2008.12.08. 14:56:47

Szia!
Nekünk ezek a finom kis Mikulás csomagok nagyon gyorsan fogynak. Addig járnak rá a gyerekek, míg van. Főleg Atikámnál nincs mértéktartás.

RKriszta 2008.12.09. 13:53:52

Vasárnap én kettőt gyujtottam, mert a mult héten nem volt szivem..olyan szép volt ...

Napocska77 2008.12.11. 23:21:28

szia!
Adrika ügyes volt!
Csokiban egyet értünk, én sem vagyok híve, de ha már kell, hiszen a gyerkőcök nagyon szeretik, akkor legyen inkább kevesebb de jobb.
Nekem pl. a Lindt csokik a gyengéim (van Mikulásuk is, nyami), meg idén a csoki tejszínes szaloncukor lett a befutó, amit el is kellett dugni,mert szem előtt volt és apával rájártunk:-D
süti beállítások módosítása