Tízhónapos lett Áronunk.

Sok új dolgot azonkívül írni nem tudok Róla, mint amit hóközben is írtam, de azért igyekszem összefoglalni:

 - továbbra is nagyon csacsogós, egyre inkább jár a szája (női felmenők). A napokban szépen rámmutatva közölte: ANYA. No persze apát is ismeri, őt is nevén szólítja, ha nem őrá figyelne...Határozottan fel lehet ismerni néhány szót, szótöredéket, amit bizonyos helyzetekben mindig használ. Általában ha rámutat valamire, az "ba" (gondolom kellene a babának,  a babáé - ilyesmit jelenthet nála), néha mintha Andor nevét is ki lehetne hallani, ami nem lenne csoda, hisz nagyon szereti Áronkát és sokat, szívesen játszik Vele, tehát érhette az a megtiszteltetés, hogy már tudja a nevét. És persze a mama is megy továbbra is. Ételekre a nyam.

 - ivás: főleg a gyümölcsleveket szereti, sajnos a vizet kevésbé vagy legalábbis abból kevesebbet iszik úgy látom. Ő is mint a testvérei műanyagpohárból iszik, nálunk kimaradt a cumisüveg és a csőröspohár is (mind a hármójuknál), félévesen rögtön a sima pohárra startoltunk rá, nagyon szépen iszik belőle. Étvágya jónak mondható, bármit kínálhatok neki, elfogadja.

 - nagyon mozgékony (apai ág)

Ma már egész sokáig meg tudott állni kapaszkodás nélkül és először mondta hogy pá-pá -  esti lefekvés előtt Andorkának.

 - továbbra is mentes minden káros szenvedélytől (nem cumizik, nem szopja az ujját, nincs alvókája - bár ez utóbbit még ennyi idősen a nagytesók sem hiányolták)

 - (viszont) cicista

 - nagy kipakolóművész, nagyon észnél kell lenni. Néhány hete már tányért is tört, nem kispályás, az asztalon a terítőt húzza meg, végülis azon van minden...

 - Pontos méreteket nem tudok, mert a mérleg nem arra való, hogy megüljön rajta, de saccperkábé 8400g és 72 cm, indirekt módszerrel mérve (kacsintós smiley). Miután elég sokat cipelem, nekem többnek tűnik a súlya, de a mérleg ennyit mutat.

 - mindenféle tünet ellenére még mindig csak az a hat foga van, ami már október végén is volt.

 - mostanában nagyon harapós, a héten pulóveren keresztül úgy belémharapott, hogy mire a pulcsi ujját felhúzteam, addigra már a lila folttal szemeztem. Adrika is volt harapós kedvében, de ő is talán később, Andorka egyéves kora körül kezdte, ő 13 hónaposan harapott bele a tőle 14 hónappal idősebb unokatestvérébe (ez emlékezetes, de engem is harapott meg ő is úgy, hogy belelilultam). Remélem túl leszünk lassan ezen a harapós korszakon...

Szerző: gneke  2009.01.11. 21:41 2 komment

Címkék: fejlődés áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr7871751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napocska77 2009.01.12. 08:51:22

Gratulálok a kerek számhoz!
most született... és nemsokára egy éves szülinap lesz nálatok!
Áronka nagyon kis okos, hogy már ilyen szépen használ szavakat, szótagokat!
nálunk mostanában a hajtépés és karmolás vannak porondon:-)

Zsibrák 2009.01.12. 14:51:05

Gratulálunk a legkisebb pajtikánknak mind a 10 hónapjához! És azért külön megdícsérjük, hogy ilyen szépen fejlődik a mondókája! Lehet, hogy megvan a babaszakszi sajtóreferense?
süti beállítások módosítása