Hétfőn 14 hónapos lett Áronunk. Valahogy olyan nagynak tűnik most már nekem, magabiztosan jár, sőt fut, múlt héten szerdán kipróbáltuk hogy lépcsőn tud-e már mászni (mikor mászni kezdett, akkor tudott: egy lépcsőfoknyit haladt, majd ezt az egylépcsőmászást is abbahagyta) - hát simán felért az emeletre - még szerencse hogy zárt a lépcsőházunk. Nem úgy a teraszunk, amiről két végén is lepottyanhat, illetve G.mama teraszánál szintén, így hétvégén a két lejáratot nem győztük barikádozni, mert a lemászást még nem gyakoroltattuk. Erről jut eszembe,hogy az ágyról viszont már régóta szépen hátratolatva mászik le, talán attól már nem kell félnem, hogy lepottyan.

Hogy milyen nagyfiú már, az múlt heti egyik játszótéri kiruccanáskor volt megfigyelhető - egy 9 hónapos kislánnyal ("baba") szemben állt és olyan furcsa volt, hogy az én gyermekem nagyobb...Magasságban egyébként olyan 75 cm körül van, múlt heti házimérés eredménye.

Egyik barátnőm mesélte  - még másfél éves volt a harmadik fia - , hogy ez a kicsi milyen hamar önálló lett. Nem értettem akkor, hogy ez tényleg így működik, hogy a nagyok "húzzák" a kicsit maguk után a fejlődésben, de most ezt én is tapasztalom már. Önállóan tud inni pohárból, múlt vasárnap egyszer csak itatás közben átvette az irányítást, fogta a pohara két fülét és úgy ivott belőle, segÍtség nélkül - persze jutott a pólóra is a folyadékból, de ő sem maradt szomjas. Majd rá egy napra a kanalat vette el ilyen határozottan, szerencsére krumplipüré volt az ebéd, így sikerélmény is volt a próbálkozással. Továbbra is elégedett vagyok az étvágyával, azzal, hogy nem válogatós.

Gyönyörűen mondja a családtagok nevét, leggyakrabban Apát emlegeti, de kedvenc még mindig a kutya  - rendszeresen leellenőrizzük, hogy helyén van-e, újabb  szavak az ajtó és a lámpa-csillár (lá) - ez a faliórából lett levezetve, gondolom mindkettő fenn van, falon ezért eleinte órának hívta azt is, egyébként mindent ami kerek (pl. a gyűrűt is).

Néhány napja kicsit nyűgösebb, le sem merem írni, hogy hanyadik fogát várjuk, hogy végre áttörje az ínyt (14 van kinn).

Alvása sokszor még mindig napközbeni kettőre tehető, de ez néha egész rövidke.

Majdnemzártfogsorú vigyorgóskánk itt 14 hónapos.

 

Szerző: gneke  2009.05.12. 16:06 1 komment

Címkék: fejlődés fogzás áron

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr741117390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.05.13. 13:40:30

Csodaszép és csodaügyes kis 14 fogú 14 hónaposod van:)))
süti beállítások módosítása