"Mennyi, mennyi érdekesség,
mennyi, mennyi izgalom!
A tanító néni belép,
fel kell állni? Nem tudom.
Hogy nyílik fel szépen, csendben
a pad fényes fedele?
Ha felállok, mit kell tennem,
hogy ne csapjak zajt vele?
„A táblához gyere ki csak!”-”
szól a néni s kimegyek,
a kezembe krétát is ad,
a krétával mit tegyek?
Megtanít ő türelemmel,
hogy kell húzni vonalat,
s hogy a táblát tenyeremmel
letörölni nem szabad.
Mennyi lány van itt! Lassacskán
tudom mindnek a nevét:
négy Annácska van, meg aztán
Sárikák és Erzsikék.
Első nap az iskolában,
padban ülök, figyelek,
nem moccantom fejem, lábam -
nagy dolog ez, gyerekek!"

 

 

 

Nagyon várta-vártuk már ezt a napot! De éjjel Adrika még az óvónénikkel álmodott. Reggel Andort bevittük az oviba, közben Adrika elszaladt a régi csoportjába, megmutatni a volt óvó néniknek magát, iskolatáskával. Majd átmentünk az iskolába, rövid kavarodás után feljutottunk az osztályterembe.  Ott egy kis ismertető, köszöntő után mentünk a tornaterembe az elsősavatásra, ami egy nagyon kedves szórakoztató műsor volt:-). Műsor után ismét a tanterem, ahol elkezdtük a megvásárolt iskolaszereket leadni, közben az egyik tanítónéni elvitte a gyerekeket tízóraiztatni. Mikor a "kipakolással" végeztünk, mi szülők elmentünk dolgunkra közben a gyerekeknek volt egy matematika órájuk és egy magyar órájuk és egy kis ismerkedés egymással. Pici ajándékkal is kedveskedett az iskola.  Kaptak egy asztali tolltartót, egy ceruzát, egy órarendet, egy könyvjelzőt és egy iskolajelvényt.

Délben mehettünk a gyerekekért, első nap ennyi volt. Holnaptól már teljes napjuk lesz, 4 tanórával.

Rengeteg élményt mesélt délután és jobban tetszett neki a két óra, mint a szünet:-). Délután képeket rajzolt a két tanítónéninek, holnap oda akarja adni (ez szerintem még erősen óvodahatás, de nem mondtuk, hogy ezt azért mégsem kellene, örülünk, hogy jól érezte magát és hogy közvetlen a tanító nénikkel).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: gneke  2009.09.01. 22:20 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr11354217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.09.02. 10:01:41

Gratulálok a kis első osztályos kislányodnak, már iskolás leány. Szuper, hogy az órák nagyon tetszettek neki. És - nagyon kedves, hogy rögtön meg is ajándékozta a tanító néniket. Én sem állítottam volna le, hogy ne csináld kislányom, nem vagy már óvodás. A tanító néni is biztosan örül ennek a kedves gesztusnak, ami szívből jövő, hiszen ő maga találta ki és ő maga rajzolta meg nekik. Szerintem ezek is éltetik őket, hogy érdemes csinálni, érdemes így tanítani.
Attilácskám is alig bírta kivárni a következő napot az iskolában. Mindig mondogatta.
süti beállítások módosítása