Adrika pénteken úgy hozta haza a Tájékoztató füzetét, hogy vannak benne valami ikszek. Nézem, hát a negyedéves értékelés tantárgyakra lebontva (énekből és rajzból nem kaptak azóta sem), illetve magatartás és szorgalom "jellemzés". Nagyon elégedett voltam, szinte mindenhol a legjobb minősítés volt ikszelve, kivéve a külalak (írás, nem a gyereké) és a gyorsaság az matekból és írásból egyaránt nem a gyors hanem a megfelelő volt. Jó érzés volt látni. Aztán elővettem az én elsős Tájékoztatómat, igaz ott csak félévkor volt hasonló értékelés, és megmutattam Adrikának.

Az idei tanév az olvasás éve. Az országos játékhoz hasonlóan, (hagyj el valahol egy könyvet, olvasd el, majd hagyd el Te is - valami hasonló) az iskolájuk is osztályonként egy könyvet elrejt valahol a teremben, majd aki megtalálja hazaviszi, elolvassa, és másnap vagy ha végez viszi vissza és ő hagyja el valahol az osztályban. Nálunk hétfőn este járt ez a könyv, Adrika aznap találta meg. Nagyon örült neki. A 4 kis történetből egyet majdnem végig olvasott, szép teljesítmény! Olvasás: mielőtt iskolába ment, a nyomtatott nagybetűket ismerte és olvasta is, a kisbetűket nem. Döbbenetes volt, hogy alig tanultak meg 4-6 betűt, mégis minden szót el tudott már olvasni,gyakorlatilag október eleje óta olvas.

A hét további nagy öröme számunkra egy újabb 100%-osra megírt matematika tudáspróba. Mivel matematika szakos az osztálya  - aminek még most nincs jelentősége, mert csak harmadiktól fogják emelt óraszámban tanulni - külön öröm, hogy úgy érzem jó helyre jár, nem lesz erőltetett menet (keveseknek lett csak hibátlan, talán kettőjüknek). Igaz sok a beteg gyerek az osztályukban, míg hétfőn öten hiányoztak, kedden már tizenegyen, ma pedig már tizenhárman.

Holnap elkezdik a termüket díszíteni, ma mézeskalácsot festettek, nagyon szép lett! Tegnap bőröztek, de azt nem hozhatták haza, sőt arról nem is tudhatok;)

Pénteken ismét bolhapiac lesz az aulájukban, nagyon várja.

Szerző: gneke  2009.11.25. 21:31 Szólj hozzá!

Címkék: tanulás iskola adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr331552634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása