Nemrég összegeztem, hogy szeptember óta nem voltak betegek a gyerekek, erre ahogy eljött a február kezdődtek a köhögések is. Adrika hamarabb kezdte, mint Andor, de Andorra annyira hirtelen jött rá, hogy vele mentünk hamarabb orvoshoz, (légcsőgyulladás) ő azóta már vígan jár oviba. Épp a farsangjukra gyógyult meg, ahol idén Jedi lovag volt (vagy mi). Adrika a köhögésből népi gyógymódos kúrával kigyógyult, de a hasát régóta fájlalja. Ma vele is eljutottunk doktor nénihez, a hét hátralévő részét itthon tölti - kivéve a szerdai napot, amikor előadnak egy mesét az iskolában és az osztályból minden gyereknek jutott egy kis szerep - tehát pár órát benn tölt majd. A hasfájáson kívül más tünet nincs, kicsi hőemelkedése volt pár napja és egy hányás:-(

Adrikáék farsangja pénteken zajlott, a tavalyi hastáncos jelmez még javában jó volt rá, így idén is azt vette fel. Nagyon jó hangulatú bulijuk volt, tanítónénijük jóvoltából képet is láthattunk a jelmezbálról.

Ha most szeretnék visszamenni dolgozni, lenne rá lehetőségem...Pár hete Adrika osztálytársának az anyukája kérdezte, hogy mikor megyek vissza, mert most lenne vesznek fel embereket, ráadásul arra az osztályra ahová mindig szerettem volna menni. Épp aznap ugyanarról az osztályról egyik csoportvezető férjemet is megkérdezte, mármint hogy mikor mennék vissza dolgozni. Akkor el is kezdtem gondolkozni, de csak arra jutottam, hogy jövő év január elseje előtt semmiképp, legfeljebb a szabijaimat tudnám hamarabb kivenni, állományba visszakerülni november-december körül. A múlt héten pedig a főnöknőm keresett, hogy most hogy Áron két éves lesz mikor tervezek visszamenni és egyáltalán tervezek-e. Így már határozottan tudtam mondani a január elejét. De valószínű, hogy akkortól kezdek majd szabira menni és ahogy az el kezd leperegni úgy kezdek konkrétan munkába állni. De erről még december-január körül beszélünk majd. Persze erre a telefonra nem voltam felkészülve és így a 4 órában dolgozást nem kérdeztem meg. Egyre gyakrabban jut eszembe, hogy félhavi kereset plusz a gyesnyi összeg (anyasági) lehet nem is lenne sokkal keveebb, mint a nyolcórai fizetés. És szintén mostanában hallottam róla, hogy talán ezen a munkahelyen is van rá lehetőség. Nem lenne rossz.

Közben majdnem kétévesünk tegnap délelőtt alkotott egy falfirkát. A szobája falát dekorálta ki egy Adrikától elcsent ceruzával. Firkának nevezni elég lekicsinylő, mert Áronunk komoly arccal mutatott rá a rajzra és közölte mit ábrázol: a megnevezett ábrák közt volt helikopter, hajó, hal és fa. Többszöri rákérdezésre is ugyanazt mondta. És hogy őszinte legyek, bár nehéz elfogulatlannak lenni, de tényleg hasonlítottak is a rajzok arra, aminek elnevezte. Fényképet nem készítettem, ebéd után Adrikával együtt sikeresen eltüntettük a nyomokat. Poén: Áron pedig megmutatta nekem, hogy a ceruzát, amivel a rajzok készültek, hová dugta el: a ruhásszekrényébe az egyik polcra.  Szépen ideadta a kezembe...

Múlt héten még egy rövid védőnői látogatás is volt, nálunk, minden rendben találtatott Áronunkon, de ilyenkor persze a testvérek is szóbakerülnek. Téma volt az iskola,  fiús dolgok, fogzás (barázdazárás), elválasztás (bár ez nálunk még mindig nem téma, annyit tervezek erre az évre, hogy napi egyre csökkenteni a szopik számát, mégpedig az esti egyet megtartani).

Még egy kis frizuraigazítás is belefért a múlt hetünkbe. Adrika kivételével mindenki haja rövidebb lett, Áronka is egyre jobban tűri a hajvágást, csak köpennyel nem szabad leteríteni és a színes hajcsavarók kellenek - amivel a figyelmét el lehet vonni, de azért már tudja mi történik és meséli is mindenkinek, hogy fodrászbácsi és ollóval és Áron haja. Levágja.

S végre jó idő van, napközben jókat levegőzünk, sétálunk, előkerült kismotor, kisbicikli, tavaszi kabát és újonnan felfedezzük a környéket.

 

Szerző: gneke  2010.03.01. 23:12 Szólj hozzá!

Címkék: védőnő szabadidő andor áron anyatej adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://gaaa.blog.hu/api/trackback/id/tr861801566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása